Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gárdonyi 100- Pályázat középiskolásoknak és egyetemistáknak

2022, December 21 @ 08:00 - 2023, January 25 @ 17:00 CET

A 100 éve elhunyt Gárdonyi Gézára emlékezve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Irodalomtudományi Tanszéke két pályázatot is hirdet az író művei iránt érdeklődő diákoknak.

Eredeti pályázat felhívás szövege:
A „Fény – kép – szó” Gárdonyi-fotópályázatra különböző Gárdonyi-idézetek képi megjelenését várjuk.

Mottó: „A történelem, a természettudomány és az emberismeret érdekességei kínálkoznak itt gyönyörködésre lépten-nyomon” – írja Gárdonyi az Amiket az útleíró elhallgat című művében. Választott hazájára, Egerre kitüntetetten igaz a fenti gondolat, hiszen az itt élő és az ide látogató egyaránt elvarázsolva érezheti magát a táj és az épített örökség csodájától. E csoda felfedezésére hívjuk most a város szépségeire és Gárdonyi műveire nyitott diákokat: az alább megidézett mondatokból kiindulva keressenek fotótémát és örökítsék meg a városban járva, majd küldjék el a gardonyi100@uni-eszterhazy.hu címre a legalább 1920×1080 pixel felbontású fotót jpg formátumban, a levél témája „Gárdonyi-fotópályázat” legyen!

Beküldési határidő: 2023. január 15.

Eredményhirdetés: 2023. január 25.

Egy pályázó egy munkával pályázhat, a beérkezett műveket zsűri értékeli, a legjobban sikerült alkotásokból képeslapok készülnek, az első három helyezett pedig jutalomban részesül. Az értékelés során a kép művészi volta mellett azt is értékeljük, hogyan kapcsolódik az ábrázolt képi világ a kiválasztott idézethez.

Kérjük, hogy a képek Egerben készüljenek, s az alkotók ne használjanak filtereket, retusálási technikákat!

 

Details

Start:
2022, December 21 @ 08:00 CET
End:
January 25 @ 17:00 CET
Event Categories:
,

Venue

Magyarország
Clark Ádám tér 1.
Budapest, 1013 Magyarország
+ Google Map