Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Funside nyári nemzetközi gyerektábor: fotózás + 24 másik téma

July 3 @ 08:00 - August 6 @ 17:00 CEST

LEÍRÁS

Érdekel a fényképezés? Már próbálgattál fotózni, de szeretnéd profiktól megtanulni legjobb trükköket? Irány a Funside Balaton médiatábor, ahol mindez plusz még sok sok izgalmas program vár!

Oktatás

Fotós tábor – kezdő

A Funside Balaton médiatáborban a Balaton partján oktatjuk a fotózás rejtelmeit: saját fényképezőgépeden (mindegy milyen, hozd el!) mutatjuk meg neked, hogyan tudsz sokkal jobb képeket készíteni, amit utána gyönyörű környezetben gyakorolhatsz magad is. Minden héten díjazzuk a legjobb fotókat, amiket megmutathatsz a többi táborozónak és haza is viheted. A képzés 10 órás (napi 2 órában), mellé egy másik foglalkozás is választható.

A táborban a foglalkozásokat hétfőtől péntekig délelőttönként tartjuk: megmutatjuk az alapvető beállításokat, átvesszük a kompozíciót és a témaválasztást, foglalkozunk az alapbeállításokkal (záridő, ISO, blende), és persze sokat gyakorolunk élesben, majd le is töltjük a kész képeket és egy-két ügyes fogással javítunk is rajtuk, ha kell. Segítünk, hogy jobban megismerd a saját fényképezőgépedet és otthon is tovább gyakorolhass majd önállóan. Lehetőség szerint hetente egyszer éjszakai fotózásra is megyünk a tábor területén belül!

Előképzettség: nem szükséges.

Fotós tábor – haladó

A fotós táboron belül haladó diákjaink is továbbfejleszthetik képességeiket. A haladó foglalkozások során még nagyobb hangsúlyt kap az utómunka, a színek és a nehezebb beállítások: segítünk elsajátítani olyan trükköket, amelyekkel a kész fényképeidből szoftverekkel még többet hozhatsz ki. Gyakorlunk nehezebb fényképezési szituációkat, majd megmutatjuk, hogyan válik az általad elkészített képből professzionális minőségű fotó. A hetet mindig kiállítással zárjuk, ahol csapat legjobb fotóit az egész tábor előtt bemutatjuk! A képzés 10 órás (napi 2 órában), mellé egy másik foglalkozás is választható.

Előképzettség: a haladó foglalkozásokat azoknak a táborozóinknak ajánljuk, akik vagy már részt vettek korábban a Funside Balaton média (fotós) táborban legalább egy hetet, illetve ha nem, akkor tisztában vannak a kezdő képzés gerincét képező alapbeállítások jelentésével és alapszintű beállításával (záridő, ISO, blende). A két képzés egy nyáron belül is elvégezhető (pl. egyik héten a kezdő, majd következő héten a haladó, de nem egy héten, egyszerre).

A szintet a jelentkezéskor lehet megjelölni! Minden szint választható minden héten, amikor van fotós tábor.

A FOTÓS tábor az 1,3 és 5. turnusban érhető el.

Ha másik turnusba jönnél, ajánljuk mobilfotózás táborunkat:

Ma már nem kell fényképezőgépet vinnünk mindenhova ahhoz, hogy emlékeket örökíthessünk meg. Ehhez elég, ha nálunk van az okostelefonunk és megtanuljuk kihozni belőle a maximumot. Ezt a foglalkozást azoknak a táborozóinknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani hogyan örökíthetik meg egyedien a pillanatot, hogy azok minél jobban kifejezzék az alkotó személyiségét, látásmódját. Mindez segít abban, hogy az elkészült képeket ízléses formába öltve a social media felületekre is fel lehessen tölteni.

Táborozóink munkáját egy hivatalos Funside Instagram fiókba fogjuk feltölteni.

Technikai feltételek: Ha van egy okostelefonod, aminek a kamerájával te magad meg vagy elégedve, akkor nincs is másra szükséged – hozd magaddal és indulhat a munka! Amit még ne felejts el: legalább 1 GB tárhelyre is szükség lesz, valamint egy-egy applikációt is le kell majd töltenünk a telefonodra, ezért a jelszavaidat is jó ha észben tartod!

Turnusok

2022. júl 3, vasárnap – 2022. júl 9, szombat (7 nap)
2022. júl 17, vasárnap – 2022. júl 23, szombat (7 nap)
2022. júl 31, vasárnap – 2022. aug 6, szombat (7 nap)

A turnus díja magában foglalja:

Szállás és napi háromszori étkezés
Minden foglalkozás díját
Minden délutáni és esti program díját
Minden külső program jegyét és az azokra való utazás költségeit
Tábori biztosítást az Uniqua biztosítótól
Minden új táborozónk számára az első táborozáskor egy kék Funside Balaton pólót

A turnus díja nem tartalmazza a táborba való utazás és a hazautazás költségeit.

A hosszú turnus a szállás tekintetében 2 rövid turnusnak +1 napnak felel meg. Aki hosszú turnusra jön, azt két héten át különböző programok várják, a délelőtti órák pedig egy két hetes, 40 órás tanfolyam formájában folytatódnak. Hosszú turnus esetén több különböző témát is ki lehet próbálni (pl. angol-sport az első héten és tenisz-lovaglás a második héten, illetve a 4 új téma valamelyikét is lehet választani)! Minden turnus vasárnap délben indul és szombat délután ér véget.

Büféhasználat a tábor területén

A tábor a gyermekek értékeinek megóvása érdekében készpénzmentesen működik. A táborozók a turnusok folyamán használhatják a tábor büféjét, ahol nem készpénzzel, hanem Funside-os büfészámlájuk terhére vásárolhatnak. Minden táborozónknak nyitunk saját virtuális “büfészámlát”, amelyre a táborba megérkezéskor a szülő tetszőleges összeget tölthet fel, a táborozó pedig lefogyaszthatja azt a turnus folyamán. Feltöltésre javasolt összeg: 3000 – 4000 Ft / hét. Az esetlegesen le nem fogyasztott összeget a szülő készpénzben visszakérheti a tábor elhagyásakor.

Tábor típusa: Bentlakásos

Cím 8313 Balatongyörök, Szépkilátó hrsz. 707/1.

Kategóriák: Média tábor

Weboldal linkje: Tábor weboldala
Facebook oldal linkje: Tábor Facebook oldala
Telefonszám: +36705121204
Bentlakásos ár: 135 000 Ft
Fizetési mód: Készpénz, Bankkártya, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Ajánlott életkor: 12-17″

Details

Start:
July 3 @ 08:00 CEST
End:
August 6 @ 17:00 CEST
Event Categories:
,
Website:
https://www.funside.hu/taborok/balaton-taborok/media-tabor-fotozasfilmezes-ujsagiras/

Venue

Balatongyörök