Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Dr. Francsics László: Az éjszaka horizontján és azon is túl – FotoKlikk Fotós Akadémia I.

május 14 @ 13:08 - 13:28 CEST

Az asztrotájkép a Föld és a csillagos ég együttes ábrázolása. Vagy annál sokkal több. Számtalan Tejutas fotó fed el előlünk egy izgalmas kozmikus valóságot, melyet egyszerre elménkkel és fényképezőgépünkkel fedezhetünk fel. Hogyan örökítsük meg a Föld forgását, egy nap hosszát? Vagy egy évét? Le tudjuk-e fotózni a teret és az időt, vagy képesek vagyunk-e elérni a fotográfia segítségével a legtávolabbi kozmikus jelenségeket? Ezekre a kérdésre keressük a fényképészeti választ.

Előadásom arra szeretne rávilágítani, hogy hogyan tudunk szakítani a mindennapok asztrotájképes kliséivel, találhatunk-e saját utat magunknak az csillagos ég megörökítése során, és át tudjuk-e lépni földi határainkat. Egy izgalmas utazás kalauza lennék, mely során a Földről indulunk, és szokatlan csillagászati jelenségek megörökítése mellett megkíséreljük súrolni az asztrofotográgfia igazi mélységét is, melynek segítségével kitekintünk a kozmikus végtelenbe, a galaxisok és a csillagködök világába is.

Magáról:

Fotográfiái a csillagászati és a művészi szemlélet között oszcillálnak. Tanulmányaiban az ember és a kozmosz viszonya jelenik meg.
2009-ben a Mai Manó házban szervezett korszakos asztrofotó kiállítás, az Űrlenyomat kurátor asszisztense, 2013-tól 2017-ig a Meteor csillagászati magazin Hónap asztrofotója rovatának cikkírója, 2013-tól a Földgömb magazin állandó társszerzője.

Több korábbi díja után 2019. szeptember 12-én Magyarországról elsőként és egyedüliként nyerte meg az Astronomy Photographer of the Year, a greenwichi királyi csillagvizsgáló év asztrofotósa világverseny fődíját. 2020-tól az Astronomy Photographer of the Year 10 fős zsűrijének állandó tagja.

Részletek

Dátum:
május 14
Időpont:
13:08 - 13:28 CEST
Esemény kategóriák:
, ,
https://www.fotoklikk.eu/ffa1/

Szervező

FotoKlikk
Telefon:
+36209355111
E-mail:
noreply@facebookmail.com
View Szervező Website