szerda, július 28, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Betelt! Fotótörténeti workshop Vékás Magdi fotóművész vezetésével 2. Argentotípia

2020, október 17 @ 10:00 - 15:00 CEST

Ezúttal az argentotípia készítést ismerhetjük meg. Vékás Magdolna vezetésével a látogatók röviden megismerkedhetnek a fotótechnika történetével és a gyakorlatban is kipróbálhatják az argentotípia készítését.
A workshopra semmilyen szakmai előképzettség nem szükséges.
A cianotípiához hasonló, de a vassó mellett képalkotó anyag az ezüst is, tehát a ferriamóniumcitrát mellett ezüstnitrát, borkősav szükséges az eljáráshoz. Általában papír hordozóra készítik, de textilen is működik. Kötőanyaga nincs, ezért láthatóak az anyag rostjai.
A szükséges eszközök: aki saját felvételéről szeretne képet készíteni, annak nagyméretű, kontrasztos, fekete fehér negatívokat kell hoznia, amit fóliára printelve tud elkészíteni legegyszerűbben.
A negatív mérete ne legyen nagyobb A5-nél. Természetesen azoknak sem kell kétségbeesniük, akik esetleg nem rendelkeznek saját negatívval, számukra a helyszínen biztosítanak.
Ha valaki szeretné a famentes rajzlapon kívül más anyagokon is kipróbálni az eljárásokat, hozzon magával színes, merített, akvarell, stb. papírokat, esetleg textilt, bőrt, fát, követ, bármit. A argentotípia ezeken is működik.
További kérdéseiket a vekasmag@gmail.com e-mail címre írva tehetik.
A programon való részvétel mellett lehetőség nyílik a Hernád Házban a „Pesti Mozi” mozitörténeti kiállítás megtekintésére is.
Helyszín:
Hernád Ház Budapest, 1078 Hernád utca 46. 4. emelet. Bejárat a Hernád és Dembinszky utca felől.
Résztvevők száma: maximum 12 fő
Jegyek elővételben 2500.- HUF, hétköznapokon 10-16 óra között a Wesselényi utca 17-ben és online a www.jegy.hu és a https://hernadhaz.jegyx1.hu/kereses/helyszin
oldalon is megválthatók.
A program napján 3200.-HUF
https://www.facebook.com/events/361445194894450/

Részletek

Dátum:
2020, október 17
Időpont:
10:00 - 15:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
View Esemény Website

Szervező

Pesti Mozi mozitörténeti kiállítás és klub
E-mail:
noreply@facebookmail.com