Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fotós Erdőmerülés – Lassulj mobillal

július 31 @ 11:30 - 14:30 CEST

Fotós Erdőmerülés programunkon a „slow photography” filozófiáját tesszük magunkévá. Az erdei relaxációs program során lehetőség nyílik lencsevégre kapni az erdő legfinomabb, legtitkosabb rezdüléseit, látványait, hangulatait. A lassú tempójú, türelmes, meditatív fényképezés során kivárjuk a megfelelő pillanatot, ami lehetőséget ad gazdagabb jelentéstartalmak, szokatlan perspektívák megörökítésére. A tudat figyelése és az élmény kerül fókuszba a technikai tudással szemben. A fényképeink segítségével később bárhol felidézhetjük az élményt, az erdő lecsendesítő, nyugtató világát.
Az Erdőmerülés módszere az ösztönös stresszoldáson túlmenően, fókuszáltan, tudatosan is segíti a relaxációt. Vezetett programunkon a jelen pillanatra, a természetre, a csendre, testünkre és érzékszerveinkre irányítjuk figyelmünket. Az oldott légkör és a közös elcsendesedés megfelelő hátteret biztosítanak ahhoz, hogy hogy egy időre az erdő részévé válhassunk. Az Erdőmerülés jól megkülönböztethető az erdei túrázástól, hiszen itt a teljes táv összesen 2-3 km 3 óra alatt, kulcsszavai a lelassulás, elmélyülés, csend kívül és belül, saját tempó, biztonság, egyéni és közösségi élmény. A program résztvevői különleges erdei pikniken is részt vesznek. A sétára a résztvevők egyedül a fényképezéshez szükséges eszközt viszik magukkal, amely lehet mobil vagy kisméretű kompakt fényképezőgép is. Fényképezés alap tudás nem szükséges.
Javasolt életkor: 14+
A csoport programvezetői:
Fodor-Kovács Éva fenntarthatósági és kommunikációs szakértő, hobbi fotós, Stalter ASA tanítvány. Élményterápiás fotós programokat tart önkéntesként egy alapítványnál, buddhista meditációs gyakorlatokkal tisztítja tudatát. A természettel és a sétával való közelebbi kapcsolata 17 éve indult az El Caminon, Spanyolországban.
Babusa Helga túravezető, jógaoktató, antropológus, life coach, az Erdőmerülés program külsős szakértője
HELYSZÍN
A program kiindulási és célpontja a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont
IDŐPONTOK:
A rendezvény időpontja: Július 31.
Érkezés és regisztráció: 11:15 – 11:30
Időtartam: 180 perc (plusz regisztráció)
Táv: 2-3 km
Hazaindulás: 14:30
HELYSZÍN, MEGKÖZELÍTÉS, REGISZTRÁCIÓ
Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont Hiúz Házának kertjében.
Megközelítés:
Autóval
Vonattal: Bp. Nyugati pályaudvarról Kismarosig, onnan Volánbusszal Királyrétre. A híd után balra 350 m.
Parkolás: a Hiúz Ház parkolójában.
Regisztráció: a Hiúz Ház kertjében
ÁRAK
14-18 év közöttieknek 5000 Ft/fő
Felnőtteknek 7900 Ft/fő
Telekom nyár belépőjegy: 6400 Ft*
Az ár speciális erdei étkezést is tartalmaz
Maximális létszám: 20 fő
Milyen kedvezményt kaphatsz 2022.július 1-augusztus 31 között?
Minden megvásárolt teljes árú Erdőmerülés felnőtt jegy után 1500 Ft kedvezményt biztosítunk további jegy vásárlására, amely beváltható valamennyi Erdőmerülés programra. A kedvezmény átruházható.
Hogyan veheted igénybe?*
A jegyek között válaszd a “Telekom Nyár belépőjegy” opciót, ha már vásároltál a promóciós időszakban Erdőmerülés normál árú felnőtt belépőjegyet. Már az adott program 2. jegyét is kedvezménnyel vásárolhatod meg. Egy normál árú belépőjegy mellé egy darab promóciós belépőjegy vásárolható. (*A program regisztrációjánál kérhetik, hogy mutasd be a Kapcsolat kártyádat a telefonodon, így kérlek azt hozd magaddal mindenképp!)
Jegyvásárlás itt: https://jegymester.hu/production/10080282/fotos-erdomerueles-telekom-nyar/8245573
RÁHANGOLÓ GYAKORLAT
Szeretnénk, ha a program mindenkinek kellő kikapcsolódást nyújtana. A ráhangolódáshoz a következő gyakorlatot szeretnénk ajánlani:
Válassz ki egy növényt, amit minden nap látsz. Lehet fa, bokor, fűszál, szobanövény, bármi. Nézd meg minden nap máshogy, más szögből, más távolságból, minden oldalról úgy, hogy észrevegyél rajta valami újat. Ha van kedved, ismerd meg más tulajdonságait is: a hőmérsékletét, illatát, tapintását.
SZÜKSÉGES FELSZERELÉS OTTHONRÓL
– időjárásnak megfelelő kinti túraöltözet, amely melegebb, mint egy túra esetén
– túracipő/sportcipő
– szükség esetén esőkabát
– fakultatív: vízálló cipő, váltócipő és zokni
FELELŐSSÉG
Minden résztvevő a programon saját felelősségére vesz részt.
FELVÉTEL
A résztvevőkről film-, hang-, video-, képfelvétel készülhet, amelyet a szervezők jogosultak az Erdőmerülés program népszerűsítése céljából szabadon, térítésmentesen felhasználni, illetve közzétenni. A részvétellel a résztvevők ehhez hozzájárulnak. Terveink szerint csoportkép/program hangulatkép fog készülni a programon.
További információ: 06 70 458 4070
https://www.facebook.com/events/1045926192708147/

Details

Date:
július 31
Time:
11:30 - 14:30 CEST
Event Categories:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1045926192708147/

Organizer

Erdőmerülés
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont
Királyrét
Szokolya, - 2624 Magyarország
+ Google Map