Események betöltése

« Összes Események

Fotókiállítás Szűcs Tímea alkotásaiból és Szűcsné Sipos Andrea utazási élménybeszámoló Izraelről

április 27 - május 28

A Somogyi-könyvtár és a Közéleti Kávéház közös szervezésében
A kiállítás címe: Az ellentétek országa, Izrael
A tárlatot megnyitja: Kávai Zsuzsanna, kulturális mediátor, évfolyamtárs
A kiállítás megtekinthető: 2022. április 26-tól május 28-ig
A kiállítás helyszíne: Somogyi-könyvtár, Klubterem (Szeged, Dóm tér 1-4.)
Szűcs Tímea a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatója, majd a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskola doktorandusza, ahol a Magyarországról Izraelbe vándorolt holokauszt-túlélők történetét és identitását kutatta. Többször járt Izraelben, s a különböző intézmények látogatása mellett interjúkat is készített kint élő magyarokkal. Az ott töltött idő alatt a kutatáson kívül azonban másra is koncentrált: fotózott, megismerte jobban a kultúrát, a kint élő embereket. Első útján még alig tudott valamit az országról, csak hajtotta a kíváncsiság, hogy ezt a számunkra messzi világot testközelből is megtapasztalhassa. „Ekkor indult ez a nagy szenvedély, ami a mai napig sem ereszt. A fotókkal ezt a különleges, történelmi helyekkel teli országot, s annak atmoszféráját szeretném megmutatni, a sztereotípiákon túllépve, s hagyni, hogy mások kíváncsiságát is felébresszem, inspirálódjanak, esetleg kedvet kapjanak, hogy ezt a különleges helyet felfedezzék.”
Ezt a csodálatos országot nemcsak barátnőinek, hanem szüleinek is megmutatta. 2019 őszén a CAMPUS MUNDI pályázat keretében betegen is kutató útra indult Izraelbe, de a kutatást már nem tudta befejezni. Munkája végén utaztunk ki hozzá, hogy nekünk is megmutathassa ezt a különleges országot. Az utazási élménybeszámoló a 2019-es utolsó közös utunkról szól.
Szűcs Tímea kutatási, utazási leírásaiból összeállított “ON MY WAY” című rendhagyó utazási könyv bemutatója 2022. május 9-én 16.30-kor lesz a könyvtár 1. emeleti közösségi terében.
https://www.facebook.com/events/508823697375195/

Részletek

Kezdés:
április 27
Vége:
május 28
Esemény kategória:
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/508823697375195/

Szervező

Andrea Szűcsné Sipos
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Szeged
Dóm tér 1,
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(06 62) 425 525
View Helyszín Website