Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fotókiállítás „Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül”/„Kijiv fa” ültetés – Megnyitó

május 9 @ 18:00 - 19:30 CEST

Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége tisztelettel meghívja Önt
a „Kijiv fa” ültetés ceremóniájára és
az „Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül”
című fotókiállítás megnyitójára
(Huszti István, a Telex és Vörös Szabolcs, a Válasz Online fotóriportere munkái)
hétfőn, május 9-én, 18 órakor
az Európa Fesztivál keretében
Nyitóbeszédet mondanak:
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete
Helyszín: Európa Liget
2022. február 24-én, nyolc év hibridháború után, Oroszország nyíltan megtámadta Ukrajnát. Megtörtént az, amiről azt mondtuk: soha többé. Egyik napról a másikra ukránok milliói számára új valóság jött el, tele fájdalommal, szenvedéssel, erőszakkal, veszteséggel. Ez a szörnyű háború egy szomszédos országban, Európa közepén zajlik.
Látni, tudni, megérteni, hogy mi történik, rendkívül fontos, egy fotó pedig olykor többet mond a szavaknál. Főleg, ha ezek nem a múltról készültek, hanem a jelenről, s ettől még elviselhetetlenebbek, áthatóbbak. Arra irányítják ugyanis gondolatainkat, hogy mi magunk is lehetnénk éppen ott, éppen akkor. A tönkrement otthonok, terek, épületek a mieink is lehetnének.
A kiállításon bemutatott fényképek olyan magyar újságírók és fotóriporterek dokumentumfotói, akik életüket kockáztatva Ukrajnába utaztak, hogy saját szemükkel meglássák és megmutassák honfitársaiknak az orosz támadás pusztító következményeit. A két szerző Huszti István, a Telex és Vörös Szabolcs, a Válasz Online fotóriportere. Egymástól függetlenül jártak Ukrajnában, de ugyanazt a rombolást és szenvedést látták. Fényképeik bizonyítják, hogy az igazság egyetemes, és ezt nem lehet eltitkolni.
Kiállításunk felhívás a megértésre és együttérzésre, támogatás és segítség kérése. Bemutatása annak, ami nem történhetett volna meg a modern világban – amit kategorikusan el kell ítélni és azonnal leállítani.
https://www.facebook.com/events/4749240718537347/

Részletek

Dátum:
május 9
Időpont:
18:00 - 19:30 CEST
Esemény kategóriák:
,
https://www.facebook.com/events/4749240718537347/