Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Forma-Bontó Fotó Workshop Győr

július 27 @ 10:00 - július 28 @ 14:00 CEST

o

Kérlek olvasd végig!
A workshopról:
Ez a 3 részes előadás/kurzus fotósoknak, fotózóknak szól, technikai szinttől függetlenül. Azoknak is ajánlom, akik szeretnék megérteni a vizuális művészetek és a képi kommunikáció alapjait.
A prezentációk olyan átfogó elméleti háttértudást adnak, melyek segítségével hatékonyan javíthatjuk képeink minőségét a gyakorlatban is.
Az előadások anyaga attól is egyedi, hogy sok információ a fotózáson kívül eső vizuális művészeti forrásból származik, a fotószakmai témák pedig 4 különböző nyelven tartott kurzusok leszűrt anyagai, melyek magyarul ilyen formában még nem voltak összegezve.
A fotótechnikai kérdéseket csupán érintjük, a lényeg a látás tudatosságán és a tervezési készség fejlesztésén lesz.

Az előadások időtartama témánként kb. 4 óra.

Az első napi témák:
1. Mitől jó egy fotó?
Főbb témák:
– Hobby, szakma, művészet. Mi a különbség?
– A művészet kódja
– Az érzékelés rétegei
– A kapcsolódás tudománya
– Az antropológia és a pszichológia kapcsolata a véleményalkotással
– Látás fotós szemmel

Rövid ebédszünet

2. Mitől jó egy kompozíció?
Főbb témák:
-A kompozíció 3 szintje
-A kompozíció céljai
-Tekintet vezetésének módjai
-Vizuális súlyok használata
-Kompozíciós hibák
-Komponálás kamerával és utómunkával

A második napi téma:
3. Mitől jó egy póz?
Főbb témák:
-Pózok geometriája
-Rejtés, kiemelés
-A perspektíva előnye és hátránya
-Negatív terek
-Testrészek előnyös-hátrányos oldala
-Rigid pózok feloldása
-Testbeszéd, kommunikáció

A workshop részvételi díja:
30.000 Ft/ 2 nap, vagy
15.000 Ft/ előadás.
A részvételhez regisztráció és 5.000 Ft előleg befizetése szükséges.
Jelezd részvételi szándékod a movingtargetphoto@gmail.com címen, vagy üzenj a www.facebook.com/movingtargetphoto oldalon!

Minimum létszám: 10 fő
Maximum létszám: 30 fő

Kezdés: mindkét nap 10:00 óra

Várlak titeket sok szeretettel!

Az előadóról:
Sziasztok, vagyok, fotográfus, táncpedagógus, koreográfus. Középiskolás koromban kezdtem tanulni fotózást, de ekkor a szívem még a képzőművészet felé húzott, amit 10 évig űztem. Később a vizuális művészetek más ága felé kanyarodva hivatásos táncművész, majd koreográfus lettem. Ma a fotózás mellett a Magyar Táncművészeti Egyetemen tanítok. A tanítás során kialakult részletek iránti érzékenység és a táncnyelv hatékonysága miatt a táncfotózásban találtam meg a szakmáim közötti tökéletes összhangot.
A workshopon látható anyag idén állt össze, és remélem segíthet abban, hogy a közös szenvedélyünk mindennapi élményét még tartalmasabbá és élvezetesebbé tegye számotokra is!

Pár visszajelzés az utóbbi workshopról:
“Szeretném még egyszer megköszönni azt a sok segítséget, amit ez a ws adott. Elképesztően jó és hasznos információkat, tudásanyagot adott mind a 3 téma. Hétvégén gyakoroltam a fine art portrét, és elképesztő magabiztosságot adott, hogy tudtam mire figyeljek, mit hova miért tartson a modell. Nagyon jó és hiánypótló amit csinálsz ezzel az oktatással és remélem minél több emberhez elér, és ezáltal segít nekik, hogy jobb képeket csináljanak.”

“Az analóg időszakban kezdtem fotózni, természet, asztrotájkép, időjárás. Aztán leesett, hogy hiányzik valami. Jött a szociofotózás és a világvégi helyek látogatása. Egymás után jöttek a workshopok.. Designer majd fotográfus OKJ, Photoshop, Lightroom tanfolyamok, de valami mégis hiányzott még mindig.. a fűszer.. A sors úgy hozta, hogy elmentem a legutóbbi előadásra. És csak ültem ott tátott szájjal, és az kattogott végig a fejemben, hogy “azta@va, megtaláltam a fűszert!”

“Élvezet volt hallgatni/látni egy ilyen széles látókörű/képzettségű (élettan, pedagógia, képzőművészet, előadóművészet) fotós magas szintű összefüggéslátó megközelítéseit, magyarázatait, érveléseit és gondolkodásmódját! Sokat tanulhattunk! ”

“Kell egy kis idő, míg feldolgozom az információtengert, megnézem az ajánlott fotósokat, meg utánaolvasok a hallottaknak. De azt kijelenthetem, hogy nagyon jó az irány. Brutális infómennyiség pro szinten előadva, olyan hiánypótló dolgokkal, amik sehol nincsenek mégcsak megemlítve sem. Nagyon jól éreztem magam, nagyon sokat tanultam. Összegezve… Le a kalappal, köszönöm, köszönjük!”

https://www.facebook.com/events/2840630409287158/

Részletek

Kezdés:
július 27 @ 10:00
Vége:
július 28 @ 14:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2840630409287158/

Szervező

Moving Target Photo
E-mail:
noreply@facebookmail.com