szerda, október 20, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fókusz és Távolság: Szabó Benke Róbert

2019, december 11 @ 17:30 - 18:30 CET

o

Fókusz és Távolság: Szabó Benke Róbert – Beszélgetés képekkel
Beszélgetőtárs: Winkler Nóra
https://capacenter.hu/esemenyek/fokusz-es-tavolsag-szabo-benke-robert/

1970-ben született Törökkanizsán, Jugoszláviában. Külkereskedelmi levelezőként és fordítóként diplomázott Karlócán, majd 1991-ben, a rendszerváltozásban új reményre ébredő Magyarországra, Budapestre költözött. A volt Jugoszláviában már foglalkozott fotográfiával, bemutatkozó kiállításai után (1989 Szabadkai Népszínház, 1991 Media-nox Galéria, Maribor, Szlovénia) alkotói tevékenységét 1991 és 2019 között Budapesten folytatta. Leginkább rendezett fotográfiával foglalkozik, emellett performanszairól és képzőművészeti divatbemutatóiról ismert. Együttműködött Magyarország legjelentősebb kurátoraival, művészeivel, több tucat hazai és külföldi kortárs művészeti kiállításon vett rész. Munkái megtalálhatók úgy hazai mint külföldi köz- és magángyűjteményekben. 2005-ben elnyerte a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat. Ex-FFS és ex-MFSZ tag.
2019-től a Dagobah bolygón visszavonulva várja a birodalom bukását, az ifjú padavanok oktatási lehetőségét és a legújabb remény ébredését.
Az idei év júniusában a Vajdasági Kortárs Művészeti Múzeumban, Újvidéken (MSUV – Muzej Savremene Umetnosti Vojvodine, Novi Sad) megrendezett jubileumi, monografikus kiállításának kapcsán beszélgetnek szépcipőben Winkler Nórával művészetről, életről-halálról, szerelemről, kerti poloskákról, és sok más égetően fontos kérdésről.

Időpont: 2019. december 11., szerda, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdezünk, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak. A gyerekkortól indulunk, beszélünk a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.

***

2018-ban Móricz-Sabján Simon, Erdei Krisztina, Esterházy Marcell, Ajpek Orsi, Fazekas István, Hossala Tamás és Szatmári Gergely voltak a Fókusz és Távolság vendégei. A 2019-es tavaszi félév első vendége Illés Barna volt (a Sióréti Gáborral, Hangay Enikővel, Cseh Gabriellával és Sopronyi Gyulával készült beszélgetések később lesznek elérhetőek).
A velük való beszélgetések megtekinthetőek itt:
https://blog.capacenter.hu/tag/fokusz-es-tavolsag/

https://www.facebook.com/events/473831949892618/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website