14.5 C
Budapest
vasárnap, július 12, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fókusz és Távolság: Sopronyi Gyula

2019, november 13 @ 17:30 - 18:30 CET

o

Fókusz és Távolság: – Beszélgetés képekkel
Beszélgetőtárs: Winkler Nóra
https://capacenter.hu/esemenyek/fokusz-es-tavolsag-sopronyi-gyula/

Sopronyi Gyula (1974, Budapest) a hazai és nemzetközi fotós szakmában elismert fotográfus. 1997 és 2011 között 17 alkalommal díjazták munkásságát a Magyar Sajtófotó Pályázaton és kétszer nyerte el az Év Fotóriportere díjat, 2011-ben ­ díjjal tüntették ki. 2008-ban bejutott a híres, londoni Magnum ügynökség Masterclass osztályába, ugyanebben az évben lett szabadúszó fotográfus. Többek között olyan külföldi sajtóorgánumoknak készített anyagokat, mint a The New York Times, COLORS Magazine, Huffington Post. Közel-keleti háborús konfliktusokról tudósító képei élénk nemzetközi figyelmet kaptak. 2011 és 2013 között az ENSZ Menekültügyi Hivatalának fotósa volt. Az utóbbi évek sorozatai egyfajta művészi debütnek, de legalábbis egy alkotói pálya határozott újrapozicionálásának tekinthetők. Lebegő nézőpont címmel 2015-ben nyílt egyéni kiállítása Párizsban, valamint a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. Ugyanebben az évben elnyerte az először meghirdetett Robert Capa Nagydíj ösztöndíját Kilencven perc című sorozatáért. 2016-ban jelölték a Prix Pictet nemzetközi díjra.

Időpont: 2019. november 13., szerda, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdezünk, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak. A gyerekkortól indulunk, beszélünk a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.

***

2018-ban , , , Ajpek Orsi, , Hossala Tamás és voltak a Fókusz és Távolság vendégei. A 2019-es tavaszi félév első vendége volt (a Sióréti Gáborral, Hangay Enikővel és Cseh Gabriellával készült beszélgetések később lesznek elérhetőek).
A velük való beszélgetések megtekinthetőek itt:
https://blog.capacenter.hu/tag/fokusz-es-tavolsag/

https://www.facebook.com/events/2492674264150160/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
Honlap:
https://capacenter.hu/