13.1 C
Budapest
hétfő, október 26, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

Fókusz és Távolság: Molnár Zoltán

október 27 @ 17:30 - 18:30 CET

Fókusz és Távolság: – Beszélgetés képekkel
Beszélgetőtárs: Topor Tünde

Fókusz és Távolság: Molnár Zoltán


Időpont: 2020. október 27., kedd, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az pal.pentelenyi@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fókusz és Távolság.
A járványhelyzetre való tekintettel a kiállítótereinkben maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és a megfelelő távolság betartása kötelező.
Molnár Zoltán fotóművész a Képző-és Iparművészeti Szakközépiskola fotószakán, 1993-ban a végzett. A Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma: Moholy Művészeti Egyetem) 1998-ban szerzett diplomát. 2020-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművész-tanár szakon másoddiplomázott. Az emberi létezés vizuális lenyomatainak készítésével értelmezi korunk társadalmi, szociális rendjét és struktúráját. A fotográfia művészeti irányán belül leginkább a valóság ábrázolás, dokumentarista fotográfia érdekli. A valóság kutatásában az emberi esendőség, az emberi méltóság, a létezés mélységeinek bemutatása áll fotoesszéinek a középpontjában. 2004-ben André Malraux-ösztöndíjjal Franciaországban, Nancyban tanulmányúton vett részt, 2007-ben Unesco ösztöndíjjal Brazíliában, 2010-ben -ösztöndíjjal Párizsban fényképezett, azóta számos hazai és külföldi kiállítóhelyen mutatkozott be. 2012 óta a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium művész tanáraként nagy szerepet vállal a fiatal fotográfusok nevelésében.
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdezünk, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak. A gyerekkortól indulunk, beszélünk a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.
***
2018-ban , , , , , Hossala Tamás és , 2019-ben , , , , és voltak a Fókusz és Távolság vendégei.
A velük való beszélgetések megtekinthetőek itt:
https://blog.capacenter.hu/tag/fokusz-es-tavolsag/
https://www.facebook.com/events/933467150509765/

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
Honlap:
https://capacenter.hu/