szombat, december 4, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fókusz és Távolság: Hajdú D. András

2020, február 25 @ 17:30 - 18:30 CET

Fókusz és Távolság: Hajdú D. András – Beszélgetés képekkel
Beszélgetőtárs: Winkler Nóra

Fókusz és Távolság: Hajdú D. András

Hajdú D. András 1981-ben született Budapesten, két lányával és feleségével egy Budapest melletti faluban él. Angol irodalomból szerzett diplomát, a szakdolgozatát az amerikai háborús fotográfiáról írta. Jelenleg szabadúszó fotósként dolgozik, a Budapesti Metropolitan Egyetem fotóriporteri tagozatán óraadó tanár, és a Nikon magyarországi nagykövete.
Munkáival eddig huszonöt díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük háromszor kapta meg a nagydíjat.
2015-ben elnyerte a rangos Pictures of the Year International “feature picture story” első díját. Három alkalommal nyerte el a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat, 2012-ben a Robert Bosch Alapítvány ösztöndíját, továbbá kétszer a Hégető Honorka multimédia nagydíját. 2013-ban elsőként lett Hemző Károly-díjas. 2018-ban Minőségi Újságírásért díjban részesült egy komplex multimédiás cikksorozatért, 2019-ben pedig Robert Capa Nagydíj ösztöndíjat kapott.
Az elmúlt 15 évben a világ számos pontján dolgozott, a pekingi olimpiától kezdve a New York-i jazzklubokon át a kongói esőerdőig. A hazai sajtón kívül olyan megrendelőknek fotózott, mint a National Geographic, The Telegraph, a Politico, a Forbes, a Bloomberg, az ENSZ, UEFA, vagy a Tages Anzeiger.

Időpont: 2020. február 25., kedd, 17.30
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes.

„Főképp a dokumentarista fotográfia érdekel, elsősorban a magyar és kelet-európai valóság megörökítése. Sorozataim fókuszában törékeny élethelyzetek állnak. Munkáimban minél intimebb, bensőségesebb viszony kialakítására törekszem az alanyaimmal, hogy mély és emberközpontú sorozatok születhessenek. Gyakran használok multimédiás eszközöket is a komplexebb, érthetőbb megközelítés érdekében. Számos sorozatom éveken át ívelő, ami lehetőséget ad arra, hogy egyes folyamatok, tendenciák érzékletesebben kibontakozhassanak a befogadók számára.” (Hajdú D. András)

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdezünk, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak. A gyerekkortól indulunk, beszélünk a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.

Részletek

Dátum:
2020, február 25
Időpont:
17:30 - 18:30 CET
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,
https://www.facebook.com/events/184638402750994/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website