16.2 C
Budapest
csütörtök, július 16, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Finisszázs // TáncKépek és a Szobrok a kertben című kiállítás

2019, szeptember 25 @ 18:00 - 21:00 CEST

n

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kísérőit a TáncKépek és a Szobrok a kertben című kiállítások finisszázsára, amelyet Cserhalmi Luca esztéta, fotográfus, a kiállítás kurátora és Lőrinc Katalin táncművész, koreográfus tart.

Időpont:
2019. szeptember 25., szerda 18:00

Helyszín:
Szentendrei Régi Művésztelep, MANK Galéria
2000 Szentendre, Bogdányi út 51.

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK

TáncKépek
, , , , , , , , , , , , , Eifert János, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , dr. , , , , , , ,

Szobrok a kertben
Azúr Kinga, Ámmer Gergő, Csurka Eszter, Farkas Ádám, Gálhidy Péter, Kalmár János, Kontur András, Kotormán Norbert, Martin Henrik, Márkus Péter

A KIÁLLÍTÁSOKRÓL

TáncKépek
Kortárs fotográfusok táncművészeti munkáiból válogatva nyújt reprezentatív kiállítást a MANK Galéria. A mozgás ábrázolása mindig is a fotóművészet nagy kihívásai közé tartozott, különlegesen igaz ez a művészi mozgásra, a tánc- és mozgásművészetre. A lépés, az ugrás, a tartás, a mozdulat energiáját, a pillantás, az érintés szuggesztióját fotográfiára fordítani óriási feladat, technikai, kompoziciós tehetséget követel. A válogatásban szereplő képek mindegyike különleges egyediséggel fogja meg az élő mozdulat elillanó pillanatának katarzisát, sűríti be a teret és az időt, miközben széles spektrumát mutatja be a jelen táncművészeti törekvéseinek. A kiállításon 45 fotográfus 74 képe lesz látható.

Szobrok a kertben
Tíz kiváló kortárs szobrászművész alkotása talál otthonra a Szentendrei Régi Művésztelep tágas parkjában 2019 nyarára. Az idén először, de hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő nyári szobrászati tárlat a természet és a kultúra szerves egyesítését tűzi ki céljául. A lírai hangulatú, ligetes parkban installált kiállítás nem csoportosul egy konkrét téma köré, hanem teret enged az alkotók és szoborművek megkötésektől mentes kibontakozására, hogy a látogató maga fedezhesse fel a szobrok közötti lehetséges kapcsolatokat. Az ideiglenes szoborpark a fiatal és a köztudatban már régóta élő szobrászművészek művein keresztül közösséget hoz létre, ahol a kortárs alkotók párbeszédet folytathatnak, és bemutathatják szabad alkotói invencióból született nagyméretű munkáikat, túl a kisplasztikák és a köztéri alkotások világán.

https://www.facebook.com/events/394755544573067/