Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Finisszázs – Bencsik Barnabás tárlatvezetése “A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből” című kiállításon

március 20 @ 18:00 - 19:00 UTC

Záró tárlatvezetés

2022.03.20. 18.00
A fényképek nézegetése a valóság megismerésének egy különlegesen intenzív és érzéki módja. A természet és ember által teremtett valóság fényképeken keresztül rögzített képe, olyan sűrített formában tartalmaz információkat elmúlt pillanatok állapotáról, hogy az érzékeny néző képes újra és újra elmerülni a látvány részleteiben, és minden alkalommal újabb és újabb rétegeket felfedezni, még a legegyszerűbb és legbanálisabbnak tűnő ábrázoláson is. Különösen így van ez azokkal a tudatosan megkomponált motívumokkal dolgozó, színpadszerűen a kamera lencséje elé állított jeleneteket rögzítő, számtalan művészettörténeti referenciát megmozgató fotográfiákkal, amelyekből számos izgalmas és lenyűgöző példát láthatunk ebben a válogatásban, ebből a gazdag gyűjteményből.
Bencsik Barnabás művészettörténész, kurátor az ACAX (Agency for Contemporary Art Exchange) alapítója, a budapesti Ludwig Múzeum volt igazgatója, jelenleg a Glassyard Galéria vezetője.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – március 20. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-a-mugyujtes-szenvedelye
https://www.facebook.com/events/274685271480089/

Részletek

Dátum:
március 20
Időpont:
18:00 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/274685271480089/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép