hétfő, november 29, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Felhívás – Kerületi Fotópályázat

november 5 @ 08:00 - november 15 @ 17:00 CET

” Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata fotópályázatot ír ki, a kerületben tanulók, illetve az itt élők részére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
A KORONAVÍRUS KERÜLETI ESEMÉNYEINEK EMLÉKÉRE

Az elmúlt egy év olyan kihívást jelentett mindannyiunk számára, amelyben sokat tanulhattunk magunkról, környezetünkről, a változáshoz való alkalmazkodási képességünkről. Alapvetően rossz emlékként gondolunk a vírussal eltöltött időszakra, ezért olyan pályaműveket, pillanatképeket várunk, amelyek tükrözik a covid időszak alatt minket ért lelki hatásokat és ezek következményeit a mindennapi életünkre.

Ennek megfelelően olyan pályaművekkel lehet pályázni, amelyek fókuszában az ember van.

Kategóriák: portré, társadalomábrázolás-dokumentarista fotográfia, esemény-riport fotográfia.

Az Önkormányzat azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amik a megpróbáltatásokkal tarkított időszakban változást jelentenek, jelentettek hétköznapjainkban.

A fotópályázatra minden olyan pályaművet várunk, melyek a pandémia alatt 2019. december és 2021. május időszak alatt készültek.

A pályázaton részt vehet – saját készítésű fotóival, melyek a fentebb említett témához kapcsolódnak és nem szerepeltek eddig más pályázaton, kiállításon, valamint nem voltak publikálva sem nyomtatott, sem elektronikus felületen – minden 18. életévét betöltött, kerületben élő vagy dolgozó fotós, aki a pályázat feltételeit elfogadja. A pályázat kiírója nem tesz különbséget „amatőr” és „profi” fotós között.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

Pályázónként legfeljebb 2 db fotó küldhető be. A pályázat jeligés, regisztrációhoz kötött.

Pályázati feltételek:

1. A fotókat digitális formában, jpg formátumban, 100 %-os tömörítéssel kérjük. A pályázatra beadni kívánt felvételek rövidebb oldala nem lehet kisebb mint 2000 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 6000 pixelt.

a., a pályázatra manipulált képek nem küldhetők be (a színek és tónusok, fényerő beállítása, illetve a felvétel közben létrejött technikai hibák eltávolítása nem tartoznak ide), hozzáadott képelemet nem tartalmazhat a felvétel.

b., alapértelmezett oldalarányok

c., fájlméret maximum 20 Mbyte lehet.

3. A képek fájlneve a következő formátumban legyen megadva: jelige_A kép címe

a., jelige a következőképp hozandó létre: Szerző nevéből generált minimum 4 betűből álló karakterlánc, pl.: Kiss Ádám, jelige: kissadi

b., a jeligét a kép címétől alsóvonással (_) kell elválasztani, pl.: kissadi­­_pillanat

4. A regisztráció során a következő adatokat kérjük be: jelige, a Szerző neve és elérhetőségei, hozzájáruló nyilatkozatok.

5. A pályázó tudomásul veszi, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben foglaltak alapján a kegyeleti jogokat sértő képek a pályázati elbírálásból azonnali kizárásra kerülnek.

6. Elbírálás: a beérkezett műveket Váradi Levente fotográfus és a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei igazgatója, Máté Zsuzsanna válogatja és értékeli.

Az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotást tesszük közzé a bp18.hu hivatalos közösségi média felületein, illetve az első 3 helyezett fotói egy hónapig kiállításra kerülnek a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei valamely épületében. A kiválasztott első helyezett 50.000 Ft értékű Media Markt utalványt, második helyezett 30.000 Ft értékű Media Markt utalványt, a harmadik helyezett 20.000 Ft értékű Media Markt utalványt kap, a Facebook oldalon a legtöbb like-ot kapott kép 20.000 Ft értékű Media Markt utalvány különdíjban részesül. A fotókból összeállított kiállításra 1 hónapon keresztül helyet biztosítunk a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményeiben.

7. A kiválasztott képekből (50*70 cm méretű) nagyításokat rendelünk, melynek költsége a kiírót terheli.

8. A levilágított képek az Önkormányzat tulajdonában maradnak.

9. A pályázati kiírás és a regisztrációs űrlap elérhető a www.bp18.hu oldalon.

A közölt feltételektől történő eltérés kizáró ok.

A pályázó kijelenti, hogy a beadott pályaművek fölött teljeskörű és kizárólagos szerzői jogokkal rendelkezik. A pályázat kiírója ezt nem vitatja, de nem is vállal felelősséget ezen kijelentés valóságtartalmáért a későbbiekben esetlegesen ebből eredő jogvitákban.

A pályázatra beküldött fotókat az Önkormányzat kiadványaiban, weboldalán, sajtó és további kiállítások céljára a Szerző nevének feltüntetése mellett szabadon és térítésmentesen felhasználhatja.

A pályázatra beküldött képekkel a pályázó a fenti feltételeket elfogadta.

A pályázat beérkezési határideje: 2021. november 15. napjáig, a fotopalyazat2021@bp18.hu e-mail címre.

A pályázat elbírálási határideje: 2021. november 22., Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2021. november 26.

10. Kiértesítés: Az eredményről szóló tájékoztató a regisztráció során megadott e-mail címre kerül kiküldésre a kiállításra beválogatott művek jegyzékének (Szerző neve és a mű/művek címe) a www.bp18.hu honlapon történő közzétételével egyidejűleg. “

Forrás

Részletek

Kezdés:
november 5 @ 08:00 CET
Vége:
november 15 @ 17:00 CET
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
https://www.bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/21532-felhivas-keruleti-fotopalyazat

Helyszín

Clark Ádám tér 1.
Budapest, - Magyarország