Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fehér gólya – ahogy én láttam! – fotópályázat

2022, January 18 - 2022, March 15

Kik pályázhatnak?

Saját felvétellel vagy annak átdolgozásával bárki, függetlenül nemzetiségére, korára és lakhelyére (téma vagy korcsoport szerinti kategorizálás nélkül). Pályázó személyenként legfeljebb 2 fotó küldhető be!

A pályázatra szánt fotó beküldésének feltételei:

A beküldésre kerülő fotó JPG formátumú, minimum 1500 x 2000 pixel felbontású legyen, amelyet a lent megadott elektronikus levelezési címre csatolmányként, vagy fájlmegosztóval kérünk eljuttatni!

A beküldésre kerülő felvételt az alábbiak szerint kérjük elnevezni! Elsőként a fotós neve csupa nagybetűvel „ékezetek nélkül”, kötőjellel elválasztva; majd a felvétel címe csupa kisbetűvel „ékezetek nélkül”, ha több szóból áll, akkor kötőjellel elválasztva (pl. NAGY-EVA-golyafeszek.jpg). Kérjük továbbá a beküldéskor az alábbiak megadását írásban!:

(1) A beküldött felvétel(ek) címe
(2) A beküldött felvétel(ek) készítésének helyszíne és körülményei (röviden)
(3) A beküldött felvétel(ek) készítésének technikai adatai (pl. Canon 7D, 4/300mm, 400 ISO
(4) A beküldő – fotós – neve és címe, valamint életkora és telefonszáma
(5) Rövid nyilatkozat, hogy saját felvétellel nevez a fotópályázatra; továbbá,
hogy a beküldött fotó kiválasztása esetén hozzájárul annak természetvédelmi célú bemutatására és felhasználására szerzői jogdíj követelése nélkül, de a felvétel készítőjének megnevezésével.

A beküldés helye és határideje:

A pályázat kapcsán kiválasztott fotókat legkésőbb 2022. március 15-ig kérjük beküldeni, a golyavedelmikozpont@gmail.com elektronikus levelezési címre!

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályaműveket egy 5 főből álló szakmai zsűri bírálja el március végéig. A zsűribe az alábbi területen tevékenykedő személyek kapnak felkérést: ornitológia, természetvédelem, környezeti nevelés, természetfotózás és képzőművészet.
A bírálat eredményéről minden pályázót írásban értesítünk legkésőbb április 15-ig, majd a díjátadásra – a kiválasztott fotókból összeállított tárlat megnyitója alkalmával – május 15-ig kerül sor ünnepélyes keretek között Bodrogkeresztúron a Gólyavédelmi Központ galériájában.

A legjobb pályaművek díjazása:

A pályázat fődíja egy 100 000 forint értékű vásárlási utalvány, valamint további néhány „dobogósként” kiválasztott alkotó tárgy jutalomban vagy szolgáltatás igénybevételére jogosító utalvány ajándékban részesül.
A beküldött fotókból kiválasztott mintegy 40 felvételből egy kiállítás kerül összeállításra, ahol a bemutatott és kinagyított fotókon feltüntetésre kerül a készítő neve és a kép címe; valamint várhatóan az arra érdemes felvételek a későbbiekben közcélú természetvédelmi kiadványokba is bekerülhetek oktató céllal, ahol a kép szerzőjének neve szintén feltüntetésre kerül.

A kezdeményezés gazdája a BODROG EGYESÜLET, amely Tokaj-Hegyalja térségében természetvédelmi és közösségi programok szervezésével foglalkozó civil szervezet. Az egyesület elérhetősége:

Bodrog Egyesület
3943 Bodrogolaszi, Brádafalva utca 33.
telefon: 0036 (20) 9556 758
www.bodrogegyesulet.hu

A fotópályázat támogatója az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja, valamint
Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata és a Zöld Kör

Details

Start:
2022, January 18
End:
2022, March 15
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
www.bodrogegyesulet.hu

Venue

Online

Organizer

Bodrog Egyesület
Phone
0036 (20) 9556 758