szerda, október 27, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ezüstkor 2020 – A RAW csoport bemutatkozó kiállítása

2020, február 14 @ 17:00 - 2020, március 6 @ 20:00 CET

A digitális képalkotás és a felgyorsult információáramlás világában egyre több mozgalom foglalkozik alternatív életformák kikísérletezésével. A módszerek között sokszor a legegyszerűbb megoldás a legkézenfekvőbb: a korábban már jól bevált, jó tapasztalatokra épülő, múltbéli eszközök használati lehetőségeinek újragondolása.
A 2019-ben alakult ?RAW? csoport különböző identitású, eltérő művészeti háttérrel és attitűddel tevékenykedő alkotókból áll. A tizenkét alkotót az köti össze, hogy egyes munkáik, sorozataik létrehozásához archaikus, analóg technikát használnak. A csoport célja, hogy a huszonegyedik század kurrens témáit egy eltűnő félben lévő technológia sajátos képi világával ötvözve jelenítsék meg, ekként mind egyedi képeikkel, mind sorozataikkal egyszerre csatlakoznak a fotográfiai tradíciókhoz és a kortárs diskurzusokhoz.
A ?RAW? csoport első, bemutatkozó kiállítása 2020. február 14. – március 6. között a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria Vermes-villa termeiben látható.
Megnyitó: 2020. február 14., 17h.

A kiállítást megnyitja: Szakáll Farkas Mária festőművész.

Alkotók: A. Fehér Vera, Alagi Mihály, Budavári Csaba, Cserkuti György, Gábor Béla, Gombos Lajos, Kiss Gábor Gibbó, Németh Kriszta, Szabó Maya, Vachter János, Vadászi Zoltán, Ujvári Sándor

A kiállítás szervezője: Budavári Csaba
Konzulens: Gellér Judit

A kiállítás megtekinthető: 2020. február 14. – március 6.
Helyszín: Kortárs Magyar Galéria, Vermes-villa, Dunaszerdahely

Szervező

Vera A Fehér
E-mail:
noreply@facebookmail.com