Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ez Állat – a Faur Zsófi Galéria és Panel contemporary közös kiállítása

2012, február 6 @ 01:00 - 2012, március 11 @ 01:00 CET

Ingyenes
ez_allat.jpg

2012. február 06-tól március11-ig látható a Faur Zsófi Galéria és Panel contemporary közös kiállítása: EZ ÁLLAT. A kiállítást megnyitja Izinger Katalin művészettörténész 2012 február 8-án 18 órakor.

Művészek: Babinszky Csilla, Bognár Benedek, El-Hassan Róza, Fabricius Anna, Hámori Anett, Hugyecsek Balázs, Kudász Gábor Arion, Majoros Áron, Molnár Ágnes Éva, Rizmayer Péter, Szamarasz Daphné

2012. február 06-tól március11-ig látható a Faur Zsófi Galéria és Panel contemporary közös kiállítása: EZ ÁLLAT.
A kiállítást megnyitja Izinger Katalin művészettörténész 2012 február 8-án 18 órakor.

Művészek: Babinszky Csilla, Bognár Benedek, El-Hassan Róza, Fabricius Anna, Hámori Anett, Hugyecsek Balázs, Kudász Gábor Arion, Majoros Áron, Molnár Ágnes Éva, Rizmayer Péter, Szamarasz Daphné
A Faur Zsófi Galéria és a Panel közös kiállítása februárban az állatok köré szerveződött. A művészet történetével egyidősek az állatokat ábrázoló alkotások és az évszázadok folyamán egyre összetettebb jelentéssel ruházták fel őket, a kortárs művészetben is állandó téma. A kiállításon szereplő művek mindegyike valamilyen módon az állatokhoz kapcsolódik: akár konkrétan, akár egy-egy tulajdonság vagy szokás vizsgálatával átvitt értelemben. Az ember és az állat kapcsolatának többrétű megjelenítése mellett az állat mint forma, illetve ábrázolásának eltérő léptéke számtalan értelmezési lehetőséget vet fel. A kiállításon 11 alkotó különböző megközelítését láthatjuk a témára.
Majoros Áron szobraiban az állati forma válik az ábrázolás tárgyává, míg El-Hassan Róza festményén az állatokhoz társított tulajdonságok vegyülnek moralizáló tartalommal. Hámori Anett nagyméretű tekercsére a malac módjára hizlalt mauritániai asszonyok képe került. Babinszky Csilla finom rajzai óriásivá nagyítják a kis törékeny állatokat. Rizmayer Péter-Hugyecsek Balázs kirakatban látható installációja egy bogár kalandjait mutatják be.
A válogatásban két egészen fiatal alkotó is szerepel, akik tavaly végeztek: Szamarasz Daphné videóján egy kakas szerelmét követhetjük végig egészen az utolsó vacsoráig. Bognár Benedek Szép új világ fotósorozatán a mesterséges emberi környezet és természeti lét összeférhetetlenségének ambivalens kapcsolata kerül középpontba.
A kiállítással egy időben szeretnénk a galéria múzeumpedagógiai programsorozatát is elindítani, amiről bővebb információt olvashatnak majd honlapunkon.

Részletek

Kezdés:
2012, február 6 @ 01:00 UTC+0
Vége:
2012, március 11 @ 01:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,