Loading Events

« All Events

ÉLJEN A MA / fotókiállítás / Hantos Péter, Nagy Attila, Nagy Péter

May 20 - June 20

ÉLJEN A MA
Fotókiállítás Hantos Péter, Nagy Attila, Nagy Péter munkáiból.

18:00 Megnyitót mond Szolnoki József
18:05 Bábolnai Cseperedők Néptánc Egyesület

Hantos Péter – Mindig Munkácsi Márton, egykori fotóművész „túróslepény-elmélete” lebeg a szemem előtt, engedjétek meg, hogy megosszam veletek.

„Gyűlölöm a túróslepényt. Számomra egy kövér nő képe, aki karcsúnak akar látszani, vagy egy soványé, aki gömbölydednek álcázza magát – azért, hogy hasson rám –, nem egyéb, mint túróslepény. De, ha a fénykép őszintén vall arról, amit, vagy akit ábrázol – legyen az egy félig pucér, nevetséges kis spiné – sosem lesz túróslepény belőle. A szándék a döntő. Attól a fényképezőtől, aki mindig a könnyű, egyszerű megoldást választja, sosem telik több, mint túróslepény.”

Nagy Attila István – A digitális forradalommal nem találtam új nyelvet. Inkább visszatértem a 20. századihoz. Fogtam egy régi középformátumú kamerát, meg fekete-fehér filmet. Néha fényt is mérek, de csak ritkán. Általában azt fényképezem le, ami van…

Facebook link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063440006038
Insta-link: https://www.instagram.com/50mmphotoblog/

Nagy Péter – Fotóztam, fotózok, fotózni fogok. Szeretem a nekem tetsző hangulatokat megörökíteni. Évek múltán elővenni. Rácsodálkozni szituációkra, amik már elmúltak. Ezért is hívom ezeket, hangulat dokumentációnak.

A három kiállító és megnyitó személy közös kapcsolódási pontja Bábolna. Mindegyikük dolgozott/zik a Bábolnai Televízióban.

https://www.facebook.com/events/550081433867355/

Details

Start:
May 20
End:
June 20
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/550081433867355/

Organizer

Dobozi 21
Email:
noreply@facebookmail.com