hétfő, november 29, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Élet a major depresszióval // Mélylevegő Projekt Fotókiállítás megnyitó

november 2 @ 11:00 - november 16 @ 14:00 CET

📈 A major depresszió Magyarországon minden 14. embert érinti, mégis a mai napig jelentős stigmatizáció éri az ezzel élőket mentális zavarban való érintettségük miatt.
🔎 A stigma egy fájó, eltüntethetetlen jelzés, amely elkülöníti viselőjét a társadalomtól. A középkorban tüzes vassal égették a rabszolgák és a bűnözők bőrébe. Szimbolikusan bár, de napjainkban is érvényes ez a jelentés – azzal a különbséggel, hogy lehet tenni ellene!
📌 És fontos is, hiszen hatással lehet az érintettek jövedelmére, lakhatására, társas kapcsolataira és a (mentális) betegségből való felépülés folyamatára is.
📚 A megbélyegzés csökkentésének egyik fontos eszköze a társadalom informálása egyes mentális zavarokat illetően, hiszen minél jobban ismerünk valamit, annál kevésbé tartunk tőle.
🗣 A stigmarombolás egy másik lehetséges módja a személyes élettörténetek megismerése, amely révén kijavíthatók a valótlan előítéletek, ezáltal csökkenhet a megbélyegzett csoportot érő általánosítás és diszkrimináló viselkedés.
📸 Épp ezért szerveztük meg az “Élet a major depresszióval” fotókiállítást, amely bemutatja az érintett alkotók mindennapjait az érdeklődők számára, így segítve egy empatikusabb, támogatóbb társadalmi környezet létrejöttét.
📍 A kiállítás nov.2 – nov.16. között tekinthető meg ingyenesen az ELTE KAZY aulájában.
✨ Várunk mindenkit szeretettel!
🔗 A fotókiállítás megvalósítását a Janssen támogatta.
https://www.facebook.com/events/558889928700401/

Részletek

Kezdés:
november 2 @ 11:00 CET
Vége:
november 16 @ 14:00 CET
Esemény kategóriák:
, ,
https://www.facebook.com/events/558889928700401/

Szervező

Mélylevegő Projekt
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

ELTE KAZY aulája
Kazinczy u. 23-27
Budapest, - 1075 Magyarország
+ Google Térkép