Loading Events

« All Events

Eifert János fotóworkshop a Legend’Art összművészeti alkotótáborban

augusztus 13 @ 10:00 - 17:00 CEST

Eifert János fotóművészeti workshopja a Legend’Art összművészeti alkotótáborban
Egyhetes táborunk témája a JELENLÉT.
Egynapos fotóworkshop témái – előadás, képértékelés, fotózás:
– tárgy-természet fotózás: spontán kísérletezés a minket körülvevő tárgyak megörökítésével (fény/árnyék, sziluett, tükröződés, víz…);
– mozgás-természet fotózás táncos férfi modell részvételével.
A nap zárásaként LEGEND’ART 2021 FOTÓKIÁLLÍTÁS – válogatás a 2021. évi workshop résztvevőinek képeiből (kurátor Eifert János)
EIFERT JÁNOS Balogh Rudolf-díjas magyar fotográfus, fotóművész, fotóriporter és aktfotós
Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelennek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, de az elektronikus sajtóban, az interneten is.
Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran szerepel különböző film- és TV-műsorokban. Számos fotóalbumban jelentek meg alkotásai, részt vesz csoportos kiállításokon is, rendszeresen ír kiállítási katalógusokhoz bevezetőt, előszót, kiállításokat nyit meg és előadásokat tart.
Műveivel a világ rangos nemzetközi fesztiváljain számos díjat nyer. Kiállításai, előadásai a világ miden tájára eljutnak.
2000-ben, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Fotóművészek Szövetsége által létrehozott Jelenkori Fotóművészeti Gyűjtemény és Dokumentáció ötletadója és társalapítója is, tagja a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek. Több fotóklub alapító tagja, művészeti vezetője.
Tudását, tapasztalatai rendszeresen osztja meg tanítványaival, közös kiállításokon mutatja be alkotásaikat. Fotóművészeti alkotótáborok művészeti vezetője, Fotóworkshopok szervezője és előadója.
http://eifert.hu/blog/tag/budapest/
https://www.fotohonap.hu/kiallitasok/eifert-janos-visszapillantas-1964-2020
Eifert János mesterkurzus- Mester és Tanítványai
https://www.facebook.com/Eifert.Janos.mesterkurzus.Mester.es.Tanitvanyai/
„A jó képnek titka van, de receptje semmiképp. Recept helyett mondhatom, hogy a jó kép készítéséhez nemcsak a megfelelő pillanat, hanem a tehetség és a mesterség-művészet eszközeinek birtoklása mellett, – hogy minőséget hozzunk létre –, még az isteni szikra is szükséges. De a szabályokat, amelyek persze felrúghatók, meg kell ismerni.
A tanítványaimnak, akik megkérdezik, hogy mit tegyenek, hogy jobb fotográfusok legyenek, azt szoktam javasolni, hogy a fotós szakmai ismeretek elsajátításán túl nézzenek más irányokba is: a film és képzőművészet, a zene és az irodalom, a természet és a tudomány, a hit és a lélek, az ember és a világ, a végtelen galaxis felé pillantás tágítsa látókörüket. Hallgassanak zenét, járjanak színházba, találkozzanak emberekkel, hiszen a legtöbb megmozgató élményt az élettel, az emberekkel való találkozás jelentheti. A felkavaró élmény – ami megdöbbent, felháborít, együttérzést kelt, reményt vagy szépséget sugároz – késztet bennünket fényképezésre.”
/ forrás: https://punkt.hu/2021/03/28/a-jo-kepnek-titka-van-de-receptje-semmikepp-interju-eifert-janossal/ /
Összművészeti táborunk erre kiváló lehetőséget nyújt, szeretettel hívjuk és várjuk a művészetekre nyitott érdeklődőket természetművészeti, irodalom és kreatív írás, drámapedagógia és zeneműhelyeinkbe is 2022. augusztus 8-14-ig.
LEGEND’ART ESEMÉNY:
https://fb.me/e/1y0XgLuTT
Az egynapos fotóworkshop ára:
15 000 Ft (étkezéssel – vacsora)
13 000 Ft (étkezés nélkül)
JELENTKEZÉS ÉS REGISZTRÁCIÓ:
https://forms.gle/uzytViyJ1AQi8XxR8
Együttműködő partnerek:
Visnyovszki Vendel, Nándorpuszta Álomvölgy tulajdonosa
Mányi Községi Művelődési Ház
Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Együttműködési Alap
Mány Község Önkormányzata
További Információ:
+36/30-160-7118
legendarttabor@gmail.com
#LegendArt #NándorpusztaMány
https://www.facebook.com/events/640846246905265/

Details

Date:
augusztus 13
Time:
10:00 - 17:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/640846246905265/

Organizer

Mányi Közösségért Egyesület
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Mányi Községi Művelődési Ház
Nándorpuszta
Mány, - 2065 Magyarország
+ Google Map