vasárnap, augusztus 1, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DRÓNSZABÁLYOZÁS’21 WEBINÁRIUM

január 14 @ 13:00 - 16:00 CET

Drónszabályozás webinárium a Duplitec Kft. szervezésében
A részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztráció: http://bit.ly/dronjogwebinar
A webinárium a 2021. január 1-én életbe lépő drónszabályozás lényegét, a drónhasználók számára betartandó szabályokat, és azok betartásának lépéseit ismerteti. Többek között szó esik a kötelező regisztráció módjáról, a hatósági képzésekről, a különböző kategóriákról, a légtérigénylésről és mindarról, amit a biztosításról tudni kell, illetve a webinárium időpontjában tudni lehet.
A webinárium időpontja:
Hamarosan közzétesszük, amint kihirdetésre kerülnek a drónszabályozással kapcsolatos részletszabályok!
Időtartam: 3 óra (élő webinárium)
A részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztráció: http://bit.ly/dronjogwebinar
A webináriumhoz a kezdés előtt 1 órával kiküldött linken keresztül tud csatlakozni.
__________________________________________________________
DRÓNSZABÁLYOZÁS WEBINÁRIUM
A konferencia a 2021. január 1-jén életbe lépő drónszabályozás lényegét, a drónhasználók számára betartandó szabályokat, és azok betartásának lépéseit ismerteti. Többek között szó esik a kötelező regisztráció módjáról, a hatósági képzésekről, a különböző kategóriákról, a légtérigénylésről és mindarról, amit a biztosításról tudni kell, illetve a konferencia időpontjában tudni lehet.
A konferencia időpontja:
Hamarosan közzétesszük, amint kihirdetésre kerülnek a drónszabályozással kapcsolatos részletszabályok!
Időtartam: 3 óra (élő webinárium)
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A WEBINÁRIUM BEMUTATÁSA
A 3 óra időtartamú webinárium témája mindenekelőtt az egységes európai uniós szabályozás ismertetése, a hazai kiegészítések figyelembevételével. Az európai uniós rendelet keretszabályait már régóta ismerhetjük, ez a része ismétlés, egy újabb összefoglalás. A hazai törvényi kiegészítés zárószavazás 2020. december 16-án megtörtént, azonban szükség van további jogalkotási folyamatra, hogy valamennyi kérdésünkre választ kapjunk. Bízunk benne, hogy a még hiányzó szabályok is megalkotásra kerülnek a konferencia időpontjáig és teljeskörű tájékoztatást nyújthatunk. Minden drónfelhasználót érint az új szabályozás, ezért a konferencián mi is kitérünk, a nagyobb kockázattal járó műveletekhez szükséges szabályoknak való megfelelésre is
KINEK AJÁNLJUK A WEBINÁRIUMOT
Mindazoknak ajánljuk a webináriumot, akik szeretnék megismerni az új drónszabályozás lényegét. A webinárium során mind a hobby drónosok, mind pedig a professzionális felhasználók ismerkedhetnek a legfontosabb szabályokkal. Mindezt egyszerűen, lépésről-lépésre, olyan jogásztól, aki hobbydrónosként nem csak az elméletben jártas, de a gyakorlatban is tapasztalja a szabályok betartásának fontosságát és nehézségeit.
A WEBINÁRIUM SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
Többek között az alábbi témákat fogjuk megbeszélni az online konferencián:
• 2021. január 1-től a szabályozási keret (az európai uniós és a hazai szabályozás).
• A 2020. december 16-i, a hazai törvénymódosítások végszavazását követő fejlemények ismertetése.
• Mikor, melyik szabályt alkalmazzuk a szerteágazó rendszerben?
• Mi az, amit feltétlenül ismerni kell a szabályokból?
• Milyen dokumentumokat kell beszereznünk a drónozáshoz?
• Mit kell tudni a biztosításról?
• Kinek és hogyan kell regisztrálnia magát és a drónját?
• Ki igényeljen eseti légtérhasználati engedélyt és hogyan?
• Kinek van szüksége bejelentésre és kinek nincs?
• Mit tudunk a képzésekről?
• Személyiségi jog, szerzői jog, adatvédelmi jog, szabálysértési jog, büntetőjog kapcsolódási pontjai a drónhasználathoz.
A konferencia során lehetőséget biztosítunk kérdések feltevésére.
AZ ELŐADÓRÓL
Dr. Richlach Mónika LL.M. – médiajogi, információbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, fotográfus, a Foto.jog könyv szerzője
Több mint húsz éves pályája során jogi gyakorlatot szerzett hatósági ellenőrzések, szabályzatok, szerződések, rendeletek alkotása, peres- és nemperes eljárások területén.
Saját fotózásai során megtapasztalta, milyen összetett jogi ismeretekkel kell rendelkezniük a felkészült fotósoknak. Küldetésévé vált a fotókkal és a fotózással kapcsolatos jogi tudnivalók összegyűjtése és terjesztése. Több éve segíti a fotósokat oktatásaival, kiemelten szerzői jogi, személyiségi jogi, adatvédelmi jogi területen.
Hobbi drónosként részben ugyanazokkal a megoldandó jogi kérdésekkel, problémákkal találkozott, mint fotósként. Az eszköz és a terület sajátosságai miatt azonban kötelességének érezte, hogy elmélyedjen a pilóta nélküli légi járművekre vonatkozó előírásokban is. Saját tapasztalatait átlátható és közérthető módon osztja meg mindazokkal, akik a szabályos drónhasználatra törekednek.

A WEBINÁRIUM PROGRAMJA

13:00-13:45 A drónszabályok rendszere, különös tekintettel a 2020, január 1-jétől alkalmazandó szabályokra. és a minimum drónszabályok ismertetése.
14:00-14:45 A drónszabályok minimuma, amelyet minden drónpilótának és üzemeltetőnek be kell tartania.
15:00-15:45 Drónhasználattal összefüggő egyéb szabályozási területek (szabálysértési, büntetőjogi szabályok, a magánélet és a személyes adatok védelmének dilemmái).
JELENTKEZÉS MENETE ÉS TOVÁBBI TEENDŐK
A részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztráció: http://bit.ly/dronjogwebinar
A webináriumhoz a kezdés előtt 1 órával kiküldött linken keresztül tud csatlakozni.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Mi történik akkor, ha nem tudok részt venni a megbeszélt időpontban? Elérhető lesz számomra a konferencia anyaga?
Abban az esetben, ha jelentkeztél, de mégsem tudsz részt venni a konferencián, nincs semmi gond, hiszen 1 hónapig rendelkezésedre fog állni a konferencia hanganyaga!
Ha előre tudod, hogy nem tudsz részt venni a konferencián, de szívesen meghallgatnád később az anyagot, akkor is jelentkezz a megadott határidőig! Utólagos jelentkezést sajnos nem áll módunkban elfogadni!
Akkor is jelentkezhetek, ha nincs drónos tapasztalatom?
A képzés azok számára is javasolt, akik még nem repülnek. A képzés során elhangzott információt mindenképpen kamatoztatni tudják. Amennyiben úgy gondolja, hogy drónkezelési tudásra és gyakorlatra is szüksége van, úgy javasoljuk, hogy vegyen részt 30 órás Alapfokú UAV kezelő képzésünkön, ahol részleteiben sajátíthatja el a repüléssel kapcsolatos ismereteket, ráadásul államilag elismert tanúsítványt is kap a sikeres vizsga letétele után.
https://www.facebook.com/events/829575344500871/

Részletek

Dátum:
január 14
Időpont:
13:00 - 16:00 UTC
Esemény kategóriák:
, ,
View Esemény Website

Szervező

Duplitec Distribution
E-mail:
noreply@facebookmail.com