Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Déri Miklós: Bebírók körkép – kiállításmegnyitó / / Kultháló VEB2023 program – megnyitó

July 27 @ 19:00 - 22:00 CEST

Bebírók körkép – kiállítás megnyitó

A kiállítást megnyitja: Horváth Lídia és Birkás Dániel

Déri Miklós a Káli-medence egy jellegzetes pontján, Szentbékkálla határában 24 óra alatt kétóránként, a körpanorámát 30 fokos részekre osztva készített portréi a régióban élőkről – helyiek és bebírók kapcsolatáról szólnak.

A tavalyi Bebírók sorozat továbblépett egy másik formátumba, és folytatódik az a szál, ami az akkori kérdésfelvetésekkel elindult: a kapcsolat az ideköltözők és a helyiek között, a testek beszéde, az arcok tükre – és minden, amit mesélnek.

A képzőművészet a Kultháló bázisokon a látni tanulás művészetét jelenti, ahol a kortárs képzőművészet falait lebontva személyes közelségből, szokatlan intenzitással találkozhatunk a művészetekkel és a művészekkel.

A hétköznapok részévé váló képzőművészet a lokális adottságokból kiindulva, neves meghívottak közreműködésével az egyetemes felé törekszik, ahol a művészet velünk és általunk történik.

A Bebírók kiállítás már 2022-ben óriási érdeklődést váltott ki a Bánya kertben, kifejező formájaként annak a párbeszédnek, amit a körülöttünk élők folytatnak.

A kiállítás egy hónapon keresztül, augusztus 27-ig látogatható a Bánya kert fás ligetében, a tanösvényen haladva.

A program támogatója a VEB2023 Kultháló projekt

#kulthalo #VEB2023

Portrait exhibition by Miklós Déri photographer about the residents and local people, photographed at one of the beautiful landscapes of Káli-medence. At the Kultháló bázis the culture happen to us and by us, and this exhibition is a particular way to represent the connection and the dialogue between local habitants. Last year’s former exhibition was quite successful, come and join us to visit the following phase! Exhibition is available in the woods at Bánya kert until 27th August.

https://www.facebook.com/events/579257237695913/

Details

Date:
July 27
Time:
19:00 - 22:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/579257237695913/

Organizer

BÁNYA KERT
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

BÁNYA KERT