Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cuha-patak és Kőhegy-szurdok: Csodavölgyek a Bakonyban

2020, August 12 @ 04:30 - 18:30 UTC

“Ez a nap épp megfelelő egy jó kis túrára nekem, lássuk, hol vezet túrát a Top-túra?”
Cuha-patak és Kőhegy-szurdok: Csodavölgyek a Bakonyban
Ha elolvasod ezt a túraleírást az azzal járhat, hogy képbe kerülsz, és tudod hogy mire számíthatsz! 🙂
Mi történik veled ezen a túrán?
Részt veszel egy kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú túravezetésen. Egy sétálós, érdekességekre rácsodálkozós, sokat fotózós ökotúra keretében, a Top-túra közösségével. Közös kisbusszal vagy egyénileg eljutva az induló pontra.
Gyalogtúrázol a Magas-Bakony két ámulatba ejtő völgyeiben, a Cuha patak, és a Gerence patak szurdokaiban. Ez két külön helyszín. Láthatod Csesznek festői sziklaszirtre épült várát.
A programon túravezetési díjat fizetsz, amelyért túravezetés szolgáltatásban részesülsz.
Díjak: Gyere saját autóddal, vagy mások autójával közösen, vagy vonattal, vagy mivel én is oda tartok túrát vezetni, a kisbuszomban. Találkozzunk a túravezetés kezdőpontján, Szomolya település központjában, a templom mellett. (Segítek odatalálni, ha nem a kisbusszal jössz).

Ha
saját autóddal jössz, akkor találkozunk a helyszínen. Más túratársakat is szállíthatsz, vagy szállítás nélkül, erről bővebben itt olvashatsz: Lehetsz az a túratárs is, akit személyautóval szállítanak. A túravezetés díja így 1.900 Ft/fő.
vonattal, akkor kimegyek eléd a közeli állomásra. A túravezetés így is 1.900 Ft/fő.
a közös kisbusszal, akkor meghatározzuk a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor a 1.900 Ft-on felül további 7.500 Ft/fő. (Törzsutas 7.000 Ft, ezüst törzs 6.500 Ft, arany törzs 6.000 Ft.).
Belépők: –
Egyéb fix költség nincs, hacsak nem vagy hűtőmágnes függő. 🙂
Jelentkezéskor a web oldalunkon a túravezetést kisbuszos, és ott találkozós változatban is megtalálod, egymás alatt. Jelentkezésed a túradíj fizetésével lesz teljes, a te részvételed is így lesz biztos.
Szép kártya: A környékbeli éttermek szinte mindenhol elfogadják.
A túracsapat a beérkezett túradíj utalások sorrendjében telik meg. A túravezetés egyik legfontosabb célja felhőtlen, örömteli kikapcsolódás biztosítása Neked, a túratársnak. Ezt szolgálják a foglalási, fizetési szabályaink is.
A nem törzsutas túratársaktól is szívesen vesszük, ha megjelölik az eseményben, hogy „ott leszek”, és meg is osztják az eseményt. A törzsutasoktól (5 top-túra után, a hatodiktól) pedig ezt egyenesen… 🙂
Ami a túravezetést még egyedivé teheti, hogy a Cuha-völgy és a Kőhegy szurdok önmagukban is lebilincselő túraterepek. Most pedig beilleszettük őket egyetlen napba…
Egy előző top-túra program: Szomolyai kaptárkövek, augusztus 1, szombat.
Egy következő top-túra program: Vizitúra a Berettyó folyón, augusztus 14, péntek.
A túra nehézsége: A táv: összesen kb 12 km. Szint: 420 m. 8 éves kortól.
Nehézségi fok:
1 2 3 4 5️⃣ 6 7 8 9 10
Ez a program egy megrendelt, nyitott túravezetés. Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez a kisbusz változatot kell választanod jelentkezéskor a túranaptárban.
A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhatsz: Szolnok – 4-es főút – (Abony – Cegléd – Monor) – Bp – M7-es autópálya.
Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Lágymányosi híd – Etele tér – M7.
A közös útvonal változhat, a jelentkezők lakhelyének későbbi ismeretében. Ne feledd, hogy a szolgáltatás amiben részesülsz, a túravezetés.
A várható menetrend:
(a végleges a cset csoportban lesz)
6.30 közös indulás Szolnokról
8.00 közös indulás a Kelenföldi pu-tól, Etele tér, a taxiknál
10.00 érkezés Csesznekre, túra indul!
17.30 Indulás haza
19.15 érkezés Kelenföldre
20.40 érkezés Szolnokra
Tuti tipp: Inkább készüljünk a kullancsokra különböző szerekkel, legfeljebb mégsem kapunk egyet sem!
A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).
Így jelentkezhetsz:
Aszerint, hogy a közös kisbusszal, vagy egyénileg érkezel a túravezetés helyszínére, választhatsz az erre a napra kiírt két azonos tartalmú túravezetés között: kisbuszos vagy ott tali.
Erre a linkre kattintva máris a weboldalon, az időpont foglaló naptárunkban találod magad: https://top-tura.hu/turanaptar/
A jelentkezéssel EGY IDŐBEN a következő számlaszámra küldd a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba (CIB). Mert a túra a befizetések sorrendjében telik meg.
Nem számít jelentkezésnek, ha pl. “Ott leszek” gombot nyomsz az eseményben.
Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg egy levonás kivételével beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A levonás összege 3.000 Ft/túranap. Kevesebb mint 24 órával az indulás előtt túravendég által lemondott túravezetés díja nem számít bele más túrába, és nem jár vissza.
A Top-túra közösségével minden héten túrázunk. A közösséghez legegyszerűbben úgy csatlakozhatsz, ha tagjává válsz a top-tura.hu nevű facebook csoportunknak. Ő az: top-tura.hu – közösség túravezetővel Public Group
Ezt a túravezetést, és másokat is további érdekességekkel, a honlapunkon is megtalálod: https://top-tura.hu/
Előzetes válasz egy kérdésre: Nem tudom, hogy milyen idő lesz aznap. 🙂
Ha más kérdéseid vannak, vagy más időpontra rendelnél túrát:
– Facebookon, privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)
– e-mailben: topturahu@gmail.com, tarnai.csaba@top-tura.hu
– telefonon: 70/610-1192
– facebookon: a túra eseménye alatt, kommentben
Túrabakancslistás helyszínek.
(A túrát más időpontokban is megrendelheted)
Fotó: saját
#tura #bakony #kirandulas #tarnai #topturahu #csesznek #cuha #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #kőhegyszurdok
https://www.facebook.com/events/746656159439945/

Details

Date:
2020, August 12
Time:
04:30 - 18:30 UTC
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/746656159439945/

Organizer

Túravezető, Tour guide – Tárnai Csaba
Email
noreply@facebookmail.com