Események betöltése

« Összes Események

Csillag-Képek vándorkiállítás

április 23 - május 22

A Csillag-Képek 2021 Országos Asztrofotó Kiállítás a Magyar Asztrofotósok Egyesülete szervezésében jött létre. A tárlat 42 különleges felvételnek ad otthont, melyek Magyarország idei legszebb asztrofotóinak együttese. A lenyűgöző felvételek a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják a nézőket. Az idén is, ahogy a korábbi években, megtekinthetőek nemzetközi megmérettetésen szerepelt magyar asztrofotósok beválasztott munkái is, mely újra és újra azt támasztja alá, hogy Magyarország élen jár a világ asztrofotózásában. Kreatív, szabad és mindenek felett kitartó személyiségek munkájának gyümölcsét láthatja a közönség a kiállításon.
Az asztrofotózás az egyetlen olyan személyes módszer, ami láthatóvá teszi a kozmosz halvány, vagy nagyon távoli jelenségeit és felfoghatóvá teszi számunkra azokat. Ez a kiállítás bemutatja az elmúlt év legszebb magyarországi asztrofotóit, melyek mindegyike több mint egy kép, mindegyik alkotás egy-egy személyes kozmikus utazás.
A kiállításon beszédet mond Csukás Mátyás amatőr csillagász, a magyar amatőrcsillagászat atyjáról, a nagyszalontai születésű Kulin Györgyről.
https://www.facebook.com/events/350272647121702/

Részletek

Kezdés:
április 23
Vége:
május 22
Esemény kategória:
https://www.facebook.com/events/350272647121702/

Szervező

Arany János Művelődési Egyesület
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Arany János Múzeum / Muzeul Memorial Arany János
Piața Libertății nr 4
Salonta,, Románia
+ Google Térkép