Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Budapest Street Photography Collective : ‘Hova lesz a fotó?’ kiállítása

2022, August 13 - 2022, September 12

❗️ NE HAGYD KI aug.13-án a Westend Tetőkert – Art&DesignMarket – Westend Tetőkert / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren következő eseményét:
💥 Az Antropos.hu és a Westend Tetőkert bemutatja: 📸 Budapest Street Photography Collective : ‘Hova lesz a fotó?’ című kiállítását.
💥 Megnyitó: 2022. aug. 13. / 18:30h – Az esemény házigazdája Szabó Simon lesz, a ritmusokért a Tilos Rádió DJ-je, Slanki felel majd, fotós vásárt pedig az f8 Vintage Camera Shop tart majd az Art Design Market Antropos.hu @ Westend Tetőkert területén. A belépés INGYENES!
Hova lesz a fotó?
A Budapest Street Photography Collective új képei
A streetfotós szeretne az utcán láthatatlan maradni és úgy fotózni, ha ugyanis kiszúrják, jó esetben csak a spontaneitásnak annyi, rosszabb esetben a képnek is. A streetfotóst márpedig általában kiszúrják – egyrészt azért, mert szeretünk a történéshez közel menni, másrészt meg azért, mert még mindig nem telefonnal, hanem méretes kameráinkkal lövünk. Ha pedig kiszúrtak, ötből négyszer biztosan ezt a kérdést kapjuk meg:
„Hé, hova lesz a fotó?”
Ilyenkor elmondjuk, hova lesz: a BPSPC szépen duzzadó archívumába, ha úgy érezzük, elmeséltünk vele egy történetet Budapest utcáiról, akkor Instára, Facebookra, ha pedig tényleg izgalmas ez a történet, akkor akár kiállításra. Bár a hatályos magyar törvények szerint még közterületen is csak előzetes engedéllyel fotózhatnánk bárkit, az emberek szerencsére sokkal kedvesebbek, mint a jogszabályaik: az esetek nagy részében mehet a fotó bárhova, talán még büszkék is rá a rajta szereplők.
A kérdést nem csak állandóan megkapjuk, hanem magunknak is minden nap feltesszük. Nem tudjuk, hová lesz a fotó, kerül-e egyáltalán bárhová, vagy örökre egy adathordozón felejtődik, esetleg negatívként a cipősdobozban porosodik, vagy elvész a lájkversenyben a közösségi média buborékjai között. Pláne abban a világban, amikor a telefonok kameráiba már alapból szépítő filtereket építenek, amikor ami mozog, már az is deepfake, amikor már maguktól dolgoznak a retusőr programok, amikor egy ilyen világban éppen azt korlátozzák, ami valós, reális, dokumentarista, vagyis amilyenek mi vagyunk, amilyen a városunk, ami a jelenünk. Hazudni ér, igazat mondani nem – ez van, de mi még mindig túlságosan élvezzük a streetfotózást ahhoz, hogy győzzenek a kétségek. Abban tehát biztosak vagyunk, hogy folytatnunk kell, mert valamikor valakiknek fontos lesz, hogy úgy emlékezzen vissza a múltra, vagyis a nagybetűs Jelenünkre, hogy igazi képeket néz igazi emberekről.

A Budapest Street Photography Collective (BPSPC) a fővárosban élő és dolgozó fotósok alkotói szövetsége. Tagjaink közt van főállású fotós és olyan is, aki a napi munka mellett alkot, van köztünk tizennyolc és negyvenöt éves is, mindenkinek más a szemlélete, stílusa, de az ambíciók közösek: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó egyébként nagy múltú és gazdag műfaját Magyarországon is. Itthon ehhez szemléletformálásra van szükség.
A közösségünk nem akar ártani, gúnyolódni, ítélkezni. Ellenkezőleg: meg szeretnénk ragadni az utcák életét, hogy az egyszerre spontán és nagy gonddal komponált, szerkesztett fotóinkkal hiteles, torzításmentes képet adjunk városainkról és korszakunkról.
Nem egyszerűen az utcát fotózzuk: képeinknek, sorozatainknak üzenetük van, mindig az embert és a környezetét mutatjuk meg, ez pedig néha groteszk, néha esztétikus, de mindig egy-egy történetet mesél, úgy, ahogy azt csak az utcafotó tudja.
Az itt látható huszonkilenc, még nem publikált fotó a BPSPC elmúlt évének termése. Álljanak itt bizonyítékul arra, hogy színesek különbözőek, így, együtt mégis ugyanolyanok vagyunk, csak sokkal szebben, mintha filterek teremtenék meg köztünk az egységet.
x x x x x x x x x x
Art&Design Market a Westend Tetőkertben, SZABADTÉREN, (Budapest, VI., Váci út 1-3, – a Nyugatinál)
A belépés INGYENES!
⚠️❗️Kiállító, tervező, alkotó, kézműves vagy? JELENTKEZZ az eseményre ITT! ❗️ ⚠️ 👗💍🕶👜☀️
Foglalj asztalt, vagy helyet! (Jún25-26/Júl9-10/Aug13-14/Szept10-11. dátumokra) EMAILBEN ( market@antropos.hu ) VAGY ITT:
➡️ https://forms.gle/c454oGhDsaySpqCt9
x x x x x
Ezen a nyáron 4 alkalommal találkozunk a Westend Tetőkertben, kiállítás és vásár szabadtéren, a Nyugatinál (Budapest, VI., Váci út 1-3, – a Nyugatinál), ahol várjuk a hazai divat, design, és képzőművészet iránt érdeklődöket!
#VEGYÉLHAZAIT ! Támogasd a hazai tervezőket!
2022 nyarának legtrendibb kiegészítőivel találkozhatsz, minden darab hazai tervező munkája, és a legjobb, hogy a helyszínen meg is vásárolhatod őket!
A kiállítók között számos divattervező, ruha- és táskatervező, kiegészítő-tervező, kézműves, kutya- és macska-kiegészítő tervező, bicikli- és egyéb 2 kerekűhöz divatos kiegészítők, lakberendezési tárgy készítő, ötvös/ékszer-készítő, festő, grafikus és digitális alkotó munkájával ismerkedhettek meg, akár el is beszélgethettek az alkotókkal.
! A belépés mindenkinek INGYENES!
x x x x x
☀️A Westend Tetőkert elég nagy területű, tehát minden asztalt/asztalhelyet biztonságos toválságban tudunk majd elhelyezni. Zöld környezetben, de mégis a BELVÁROSBAN, forgalmas helyszínen találkozhatunk idén is!
WESTEND tetőkert (Budapest, VI., Váci út 1-3, – a Nyugatinál)
DÁTUMOK (a vásár időtartama 10:00-21:00h között):
-Jún25-26. szombat-vas
-Júl9-10. szombat-vas
-Aug13-14. szombat-vas
-Szept10-11. szombat-vas
1 asztal/hely mérete: kb.110x110cm
Lehetőség van kisebb helyet is kérni, ennek mérete:
* 0,5db HELY/2NAP (kb.55x55cm)
* 1db HELY/2NAP (kb.1x1m)
* 1,5db HELY/2NAP (kb.150x150cm)
* 2db HELY/2NAP (kb.2x2m)
* 3db HELY/2NAP (kb.3x2m)
* 1db ASZTAL/2NAP (kb.150x80cm)

* 0,5db HELY/1NAP (kb.1x1m)
* 1db HELY/1NAP (kb.1x1m)
* 1,5db HELY/1NAP (kb.150x150cm)
* 2db HELY/1NAP (kb.2x2m)
3db HELY/1NAP (kb.3x2m)
———————
x x x x x
⚠️INFO:
06205605314 (Vica & Péter – főszervezők) | market@antropos.hu
www . antropos . hu
https://www.facebook.com/events/425802106214658/?event_time_id=498097615651773

Details

Start:
2022, August 13
End:
2022, September 12
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/425802106214658/?event_time_id=498097615651773

Organizer

Art Design Market Antropos.hu
Email:
noreply@facebookmail.com