szerda, július 28, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Brutalista építészeti séta és tárlatvezetés

2020, február 15 @ 13:00 - 15:00 CET

Brutalista építészeti séta és tárlatvezetés
2020. február 15. 13.00

Egy tárlatvezetéssel egybekötött építészeti sétára hívjuk az érdeklődőket, amely végigkísér a szocialista építészet múltján, jelenén és jövőjén, felhívva a figyelmet ezen épületek megóvásának fontosságára. Katharina Roters: Egy álom anatómiája – Építészeti illúziók és városutópiák Örményországban című kiállításával párhuzamot vonva, a séta során megismerhetjük a korszak jelentős budapesti építészeti emlékeit.

A brutalizmus a világban már egy ideje reneszánszát éli, de Magyarországon csak most kezdik felfedezni ennek a megosztó építészeti stílusnak az esztétikumát és ideológiai hátterét. Bemutatja, hogy egy nyugati gyökerű, futurisztikus és formabontó design miként vált a szocialista utópisztikus építészet meghatározó irányzatává. A séta során megcáfoljuk a káros prekoncepciókat, amelyek ezen korszak alkotásait övezik, és emlékeztetjük az embereket, hogy ezen objektumok ugyanolyan műemléki státuszt érdemelnek, mint klasszikus társaik. Hiszen nem csak a túlzott ornamentika, hanem a letisztult geometriai formák, a monumentalizmus és a nyersbeton is magas esztétikai értékkel bírnak.

A tárlatvezetést és a sétát Szekulesz Judit és Papp Dorottya, a ‘Brutalista építészeti séták Budapesten’ Brutalist architecture in Budapest elnevezésű eseménysorozat túravezetői tartják.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet. A tárgy rovatba kérjük beírni: Brutalista építészeti séta, Egy álom anatómiája – február 15.

A programon való részvétel ára 4500.-, ami a helyszínen fizetendő a Mai Manó Házban.

Részletek

Dátum:
2020, február 15
Időpont:
13:00 - 15:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
View Esemény Website

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép