Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BPF 2019 – Portfolio Review

2019, március 30 @ 11:00 - 15:00 CET

o

FOTÓFESZTIVÁL PORTFOLIO REVIEW // FELHÍVÁS

A portfolio review egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutasd műveid, munkáid, sorozataid és átfogó véleményt kaphass hazai és nemzetközi kurátoroktól, szakemberektől. A személyes találkozások lehetővé teszik, hogy bemutatkozz és lehetőséget kapj egy hazai, vagy elvidd a fődíjat!

A Fesztivál Portfolio Review fődíja a Főváros a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult BUDAPEST A FIATAL TEHETSÉGEKÉRT PROGRAM KÜLÖNDÍJA, amely magában foglal egy díjtárgyat, bruttó 150.000,- Ft pénzjutalmat és egy Budapest élménycsomagot.

Egy kiválasztott alkotó a Fidelio Fortissimo különdíjban részesül, amellyel megjelenési lehetőséget, interjút, sajtómegjelenést kap a Fidelio.hu-n és a Fidelio Magazinban.

Egy kiválasztott alkotó pedig a Fotóművészet Magazin különdíjában részesül, amely egy portfolio megjelenés a magazin nyomtatott lapszámában.

HOL?
FESZTIVÁLKÖZPONT / Budapest Projekt Galéria – 1053 Budapest Kossuth Lajos utca 14-16.

MIKOR?
2019. március 30. szombat, 11:00-15:00

KIKET VÁRUNK?
Fotográfus hallgatók, végzősök, fiatal és professzionális fotográfusok / fotóművészek jelentkezését várjuk és azokat, kiknek munkái legalább 1 kiállításon, vagy publikációban már részt vettek.

We are looking for photography students or young professionals who have already exhibited or published their work at least once.

HOL JELENTKEZZ?
A bpf.review@gmail.com email címre az alábbi adatokat írd meg: Név, telefonszám és csatolj egy rövid CV-t.

Részvételi díj: 5000 Ft, melyet a szervezésre fordítunk.
A bankszámla számot a jelentkező levélre küldjük válaszul.
Jelentkezési határidő: 2018. március 27.

A BPF REVIEW 2019-as szakemberei:

Gőbölyös Luca DLA, habil (Metropolitan Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszék), Balogh Rudolf-díjas fotóművész
——
Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője

2002 és 2008 között az ELTE művészettörténet szakán végezte tanulmányait, 2007-ben ösztöndíjjal a perugiai Universitá degli Studin tanult. 2005 és 2013 között a Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának külsős munkatársa. 2013 óta galéria marketinget és menedzsmentet tanít a Werk Akadémia Képzőművészeti Menedzser képzésén. 2008-ban felvételt nyert az 1990-ben, Magyarország egyik első kortárs magángalériájaként alapított Várfok Galériába, melynek 2016 januárja óta a művészeti vezetője.
——
Somosi Rita művészettörténész, kurátor, a Budapest FotóFesztivál alapítója

Tanulmányait az ELTE-n folytatta, művészettörténetet, kulturális menedzsmentet és múzeumpedagógiát tanult. 2011 óta dolgozik kortárs művészeti galériában, mellette független kurátorként és szakíróként a kortárs művészetről publikál, különös tekintettel a fotóművészetre. A VILTIN Galéria munkatársa, a Budapest FotóFesztivál alapítója és kurátora.
——
Surányi Mihály művészeti menedzser, kurátor, a FOTÓMŰVÉSZET magazin főszerkesztője

Elsősorban kortárs fotográfia területén dolgozik. Nevéhez fűződik a Nessim Galériamegnyitása, mely 2006 és 2011 között volt aktív. Itthon és külföldön több mint 40 kiállítást rendezett kortárs alkotók munkáiból. Szervezett előadássorozatot és számos szakmai lapban jelentek meg publikációi. 2017 óta a FOTÓMŰVÉSZET magazin főszerkesztője. Elsősorban a hazai fotográfusok nemzetközi színtéren való megjelentetését tekinti fő feladatának.
——
Virágvölgyi István képszerkesztő, kurátor, a Capa-nagydíj titkára

Szabadkézi rajzot, kiadványszerkesztést és fotózást tanult, majd informatikus könyvtárosként diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az Origo hírportál képszerkesztőjeként, később pedig fotórovat-vezetőjeként dolgozott 2007-től 2011-ig, majd az MTI nemzeti hírügynökség fotószerkesztőségét vezette. 2014-től a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban dolgozik, a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj titkára. A Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít képszerkesztést és dokumentarista fotográfiát.
Leginkább a dokumentarista fotográfia érdekli – a kifejezést legtágabban értelmezve.

https://www.facebook.com/events/798372197198541/

Részletek

Dátum:
2019, március 30
Időpont:
11:00 - 15:00 UTC
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/798372197198541/

Szervező

Budapest Photo Festival
E-mail:
noreply@facebookmail.com