szerda, október 27, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Betelt! PÉLDA-képeim | Tóth József Füles tárlatvezetése

2020, október 18 @ 11:00 - 12:00 CEST

PÉLDA-képeim Magyar fotográfusok arcképcsarnoka. Tárlatvezetés csak a felnőtt érdeklődőknek! A kiállított portrék a magyar klasszikus fényképezés jeles képviselőinek gyűjteményét mutatják be, akik 1899 és 1953 között születtek.
A fényképek első sorozata 1987-ben került bemutatásra a Váci utcai fotógalériában Gera Mihály kiváló újságíró és fotóesztéta jóvoltából, majd a további képek a Mai Manó házban 2001-ben, szintén Gera Mihály gondozásában.
A Magyar Nemzeti Múzeum mostani kiállítása Kiscsatári Marianna fotótörténész, főmúzeológus kurátorsága alatt, a 2020-as Word Press Photo kiállítás kísérő kiállításaként került a nagyközség elé.
A tárlatvezetés célja hogy érdekes történetekkel hívja fel az érdeklődök figyelmét a magyar fotográfia élő vagy már eltávozott jeles képviselőinek életére és munkásságára.
Jegyár: World Press Photo kiállítás jegyára. Kérjük, hogy a jegyvásárlás során az program időpontjára szóló jegyet vásárolják még és figyelmesen olvassák el a WPP kiállításra vonatkozó technikai információkat! Megértésüket köszönjük!
A program regisztrációköteles! REGISZTRÁCIÓ: https://bit.ly/3d8X0wv
Találkozási pont: WPP kiállítás bejárata
Technikai információk a World Press Photo kiállítás megtekintéséhez:
A vírushelyzet miatt egy adott időszakban csak korlátozott számú látogató tartózkodhat a kiállításban. Emiatt a vásárolt jegyek a rajta feltüntetett időpontra érvényesek. Az idősávos beosztásban 1 órán belül folyamatos haladással maximum 150 fő léphet be.
Kérjük Önöket, hogy a jegy felületén megjelenő idősávban tekintsék meg a kiállítást, ahol a belépéstől számított javasolt tartózkodási idő 1-1,5 óra. Attól eltérő időpontban nem tudnak belépni a kiállításba.
Amennyiben egy idősávban betelt a maximális létszám, akkor kérjük türelmüket, ameddig a következő idősáv megnyílik. Ha az első teremben feltorlódnak a látogatók, az Önök biztonsága érdekében előfordulhat, hogy bizonyos ideig várakozni kell a kiállítás bejárata előtt.
(Példa: a vásárolt jegy érvényessége: 2020.09.27. 11:00-12:00. Ennek értelmében 11 és 12 óra között tudnak belépni a kiállítás területére. Amennyiben pl. 11:40-kor érkeznék, akkor onnantól számítva 1-1,5 órát tartózkodhatnak a kiállítótérben.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kedd, szerda, csütörtök és vasárnapi napokon a kiállítás 18 órakor BEZÁR! Kérjük ennek figyelembevételével tervezzék látogatásukat. Amennyiben 17 órára váltottak jegyet, akkor az érintett napokon 18 óra után nem tartózkodhatnak a kiállításban! Pénteken és szombaton a kiállítás 20 órakor zár. Ennek értelmében, ha a tárgyi napokon 19 órakor érkeznek, akkor 20 órakor el kell hagyniuk a kiállítást!)
Jegyek válthatók online a jegymester.hu weboldalon keresztül vagy személyesen a Magyar Nemzeti Múzeum jegypénztárában.
Figyelem! A World Press Photo a Magyar Nemzeti Múzeum külső, befogadott kiállítása. Az általános kedvezmények és a Full House jegytípus erre a kiállítása nem érvényes!
A múzeum látogatása és a kiállítások megtekintése az aktuális egészségvédelmi szabályok betartása mellett zajlanak!
https://www.facebook.com/events/1310146426005891/

Részletek

Dátum:
2020, október 18
Időpont:
11:00 - 12:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , , ,
https://www.facebook.com/events/1310146426005891/

Szervező

Magyar Nemzeti Múzeum
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Magyar Nemzeti Múzeum
Múzeum krt. 14-16
Budapest, - 1088 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website