Események betöltése

« Összes Események

BestPhotoTour: Norvégia fotótúra a Lofoten szigeteken

2023, március 18 - 2023, március 23

Dátum: 2023. február 20-27
A túra hossza: 8 nap
A túra ára: 2.600 €/fő
Csoport mérete: Kis csoport – min 3, max. 6 fő + két túravezető

Északi fény fotózása: fotótúra Norvégiában a Lofoten szigeteken

A szigetcsoport az UNESCO Világörökség részét képezi, a National Geographic szerint pedig ez a világ harmadik legvonzóbb turisztikai úti célja.
Te hallottál már Lofotenről? A szokatlan csengésű név egy különleges norvég szigetcsoportot takar, amely az Északi–sarkkörtől északra, a 67. és a 68. szélességi fok között található. Ez alapján joggal gondolhatnánk, hogy Lofoten egyet jelent az állandó zimankóval, azonban a Golf–áramlatnak köszönhetően ez éppenséggel nincs így. Enyhe tél jellemzi a vidéket.

A fotótúra látványosságai:
Ikonikus halászfalu Reine, Nusfjord, Hamnøy és Å
Gyönyörű tengerpartok, Uttakleiv, Skagsanden és Haukland
Havas hegycsúcsok
Ámulatba ejtő fjordok
Északi fény

A Földön itt a legnagyobb az úgynevezett hőmérsékleti anomália, ami azt jelenti, hogy amikor a környező területeken mínusz 20 fokig ereszkedik a hőmérő higanyszála, és már a jegesmedvék is szívesen vennének egy meleg takarót, a Lofoten szigeteken ’mindössze’ 0 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.
A szigetcsoport 60(!) kisebb-nagyobb szigetét hidak, alagutak és kompjáratok kötik össze. Az itteni, körülbelül 20 ezer főt számláló lakosság elsősorban tőkehal-halászatból él.
A fotózás szerelmeseinek Lofoten valóságos kincsesbánya, hiszen a változatos táj ezernyi szépséget tartogat. A fjordok és a tengeröblök találkozása lenyűgöző látványt nyújt, a gleccserek magasztossága pedig egy szempillantás alatt ráébreszti az embert arra, hogy a természet erői mellett minden más eltörpül.
Február második felében – vagyis a túra idejében – jó esélyünk van arra, hogy lencsevégre kapjuk a világ egyik legkülönlegesebb égi jelenségét, a tünékeny sarki fényt.
A 8 napos utazás során elsősorban a természet megörökítésére koncentrálunk. Az alábbi program csupán fő csapásvonalként szolgál: a bejáratott fotós helyszíneket mindenképp felkeressük, elképzelhető, hogy az itteni, változékony időjárás miatt átalakítjuk az útitervet.

További információk az esemény honlapján!

Részletek

Kezdés:
2023, március 18
Vége:
2023, március 23
Esemény kategóriák:
, , ,
Honlap:
https://www.bestphototour.com/norvegia-fototura/

Helyszín

Isole Lofoten

Szervező

BESTPHOTOTOUR