Loading Events

« All Events

BestPhotoTour: Morávia fotótúra

April 23 - April 26

Dátum: 2023. április 23-26
A túra hossza: 4 nap
A túra ára: 1000 €/fő
Csoport mérete: Közepes csoport – min 3, max. 6 fő + két túravezető

Az ég felé nyúló, végtelen vonulatú lankás dombok
Morvaország (korábbi magyar neve: Morávia, csehül és szlovákul Morava, lengyelül Morawy) történelmi régió a mai Csehország keleti részén. Az utóbbi néhány évszázad során Morvaország (illetve így Morvaország-Szilézia) a korábbi Szilézia tartomány egy részét, az úgynevezett Morva-Sziléziát is magába foglalta. Fotózási szempontból a Toszkán vidék íves rajzolatát fedezhetjük fel.

Fotótúra látványosságai
Morva és a Thaya folyók üledékes medencéi
Cseh–Morva-dombság
Jeseníky felföld, Beszkidek hegység
Dél-Morvaország kápolnái és szélmalmai
A cseh sörvárosok hangulata

A régió szívében a Morva és a Thaya folyók üledékes medencéi terülnek el, 180-250 méteres tengerszint feletti magasságban. Nyugaton a Cseh–Morva-dombság 800 méter fölé emelkedik, míg a legmagasabb hegy, az 1490 m magas Praděd (németül Altvater) északnyugaton, a Szudétákban található. Délebbre fekszik a Jeseníky felföld (400 – 600 m), ami 310 méterig ereszkedik az Odera felső folyásánál, Hranice na Moravě közelében (Morva-kapu), hogy aztán Beszkidek néven 1322 méteres magasságba emelkedjen (Lysá hora, németül Kahlberg). Ez a három gerinc a Morva-kapuval az európai vízválasztó részét képezi.

Végtelen, az ég felé nyúló íves vonalú táj jellemzi Csehországban a Morva Toscana vidéket. A túra során felfedezzük Dél-Morvaország szépségeit a repce és szőlőültetvényeit, kápolnáit és szélmalmait. Utasaink a tájfotózás mellett a Cseh “sörvárosok” Krušovice és Český Krumlov hangulatába is belekóstolhatnak az ízletes sörök mellett természetesen. A város fotózás tökéletes helyszínein gyakorolhatjuk a folyamatosan változó téma megörökítését.

További információk az esemény honlapján!

Details

Start:
April 23
End:
April 26
Event Categories:
, , ,
Website:
https://www.bestphototour.com/moravia-fototura/

Venue

Morávia
Cseh Köztársaság

Organizer

BESTPHOTOTOUR