Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„BENNE VAGYOK A SZÓBAN, A PUSZTA GONDOLATBAN…” – Fotókiállítás Szúnyogh Sándor tiszteletére

március 3 - április 3

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Szúnyogh Sándor költő, újságíró, szerkesztő, tanító és fordító születésének 80. évfordulója alkalmából fotókiállítással emlékezett a muravidéki kultúra mindenesére.

Szúnyogh Sándor születésének 80. évfordulója alkalmából, mely 2022. március 3-án volt, a lányai személyes archívúmából fotókiállítást nyitottunk meg a nagyközönség részére március 2-án.

A muravidéki magyar kultúra egyik legkiemelkedőbb mindenese volt Szúnyogh Sándor, akit jellemzett a hazaszeretett, a szülőföldhöz való kötődés és a kapcsolatokat és lehetőségeket építő és megteremtő erő. A tanári pályán induló, de viszonylag hamar elhagyó Sándort megismerheti a közönség a kiállított képeken keresztül. A gyerekkorától, ifjúkorán át, a család, a szabadidős képeken túl, az igen neves barátokkal készült képek is megtekinthetők a kiállításon. Ezzel is tiszteletünket fejezzük ki a nagysága előtt.
Az író, költő, gyűjtő, riporter, szerkesztő, tanár, mentor, férj és családapa szerepekben helytálló Sándort sokan tisztelik és becsülik, és ez látható volt magán a kiállítás megnyitón is, hiszen sokan személyesen tiszteletüket tették a rendezvényen.

A kiállítás egy hónapig lesz megtekinthető.

Helyszín

Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva
Glavna ulica 32. 9220 + Google Térkép
Telefon:
386 2 577 6660
View Helyszín Website