Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Beke László művészettörténész tárlatvezetése | Signal

2019, május 25 @ 16:00 - 17:00 CEST

n

Beke László művészettörténész tárlatvezetése a SIGNAL című, szlovák konceptuális művészetet bemutató kiállításunkban. A vezetésen részt vesz Rónai Péter, a tárlaton kiállító művész.

Beke László szervezésében 1972 augusztusában került sor az ún. cseh-szlovák-magyar művészeti találkozóra a balatonboglári kápolnaműteremben. Ezt az eseményt Beke egyfajta művészi műnek, konceptuális akciónak szánta. A találkozó során 13 magyar és 11 cseh-szlovák művész fogott kezet egymással és ezt egy tabló formájában dokumentálták. A kézfogás-akció az egyén szintjén megvalósuló szolidaritás és a hatalommal való szembenállás szimbólumává vált.

A SIGNAL című kiállítás a szlovák képzőművészet születését és útját követi az 1960-as évek közepétől napjainkig. Azt a tágabb kontextust mutatja be, amelyben a szlovák konceptuális művészet a hatvanas évek közepén létrejött, hangsúlyozva ennek a vizuális szemléletnek a továbbélését az egymást követő művészgenerációkon át.

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra.
Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.

https://www.facebook.com/events/424805008343609/

Részletek

Dátum:
2019, május 25
Időpont:
16:00 - 17:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/424805008343609/

Szervező

Ludwig Múzeum
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Ludwig Múzeum