hétfő, augusztus 2, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bédekker – Izland

2020, március 10 @ 17:30 - 18:30 CET

Bédekker – fotós beszámoló a nagyvilágból: Izland
Vendég: Darab Zsuzsa

Bédekker – fotós beszámoló a nagyvilágból: Izland


A Capa Központ Bédekker című programsorozatának célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek a saját utazásaik során készült képek vetítésével párhuzamosan meséljenek élményeikről.
„Valahogy mindig is vonzottak az északi tájak. Teljesen beszippant a látványuk. Felszabadít, rabul ejt. Mindezt egyszerre. Olyannyira bekebelezett, hogy a tervezett négy hónapból két év telt el a szigeten. A szélsőséges időjárásáról, elképesztő természeti adottságairól, trolloktól és elfektől hemzsegő, misztikus lényeiről híres, a tűz és jég országának is nevezett Izland lett az otthonom. Egy olyan álom lett a valóságom, amely minden forgatókönyvet felülírt, mégis olyan egyszerű természetességgel történt, mintha előre elterveztem volna. Ahogy az izlandiak mondják: Þetta reddast! ” (Darab Zsuzsa)
Időpont: 2020. március 10., kedd, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes.
A bédekker (~útikönyv, útikalauz.) szó személynévből ered. A XIX. század végén Karl Baedeker lipcsei kiadóvállalata jelentetett meg elsőként sorozatban olyan részletes és alapos útikönyveket, melyek minden gyakorlati tudnivalót is tartalmaztak az utakról.
A képes úti napló egyike a legkorábbi fotográfiai műfajoknak, hiszen a fotográfia felfedezése óta az utazásoknak, expedícióknak nélkülözhetetlen kelléke a fényképezőgép. A képes beszámolók nem csupán dokumentációként vagy híradásként szolgáltak, de az idegen tájak, városok, kultúrák, a „Másik” megismerésének lehetőségét is magukkal hozták.
A XXI. században, amikor a digitális technológia révén a világ szinte bármely pontja elérhetővé és megtekinthetővé válik technikai képeken keresztül, különösen fontossá válnak a személyes élmények és beszámolók.
https://www.facebook.com/events/2688599271360011/

Részletek

Dátum:
2020, március 10
Időpont:
17:30 - 18:30 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
View Esemény Website

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website