Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bédekker – Fotós beszámoló a nagyvilágból: Szaúd-Arábia

March 23 @ 17:30 - 20:30 CET

Bédekker – Fotós beszámoló a nagyvilágból: Szaúd-Arábia ↴

https://capacenter.hu/esemenyek/bedekker-fotos-beszamolo-a-nagyvilagbol-szaud-arabia/

Újra indul a Bédekker a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A programsorozat célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek vagy utazók saját képeiket vetítve meséljenek egy-egy kultúra vagy ország felfedezéséről.

A képes úti napló egyike a legkorábbi fotográfiai műfajoknak, hiszen a fotográfia felfedezése óta az utazásoknak, expedícióknak nélkülözhetetlen kelléke a fényképezőgép. A képes beszámolók nem csupán dokumentációként vagy híradásként szolgáltak, de az idegen tájak, városok, kultúrák, a „Másik” megismerésének lehetőségét is magukkal hozták.

A XXI. században, amikor a digitális technológia révén a világ szinte bármely pontja elérhetővé és megtekinthetővé válik technikai képeken keresztül, különösen fontossá válnak a személyes élmények és beszámolók.

Időpont: 2023. március 23., csütörtök 17.30 óra

Helyszín: Capa Központ, Stúdió

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Vendég: Szűcs Péter

Idei első vendégünk Szűcs Péter, író, újságíró, fotós és világutazó, aki az első Budapestről Szaúd-Arábiába tartó repülőgépre váltott jegyet, hogy a világtól hosszú ideig elzárt országot felfedezze a hazai közönségnek utazós blogja, a PetersPlanet platformjain keresztül.

„Mit tehet a fotós, ha egy olyan országba indul, amiről alig lehet tudni valamit, viszont rengeteg intelmet hallani arról, hogy miért nem lehet embereket fotózni vagy megszólítani egy nőt? Izgalmas, kalandos képes élménybeszámoló egy eddig ismeretlen, felfedezetlen országból, Szaúd-Arábiából.”

https://www.facebook.com/events/900759007714901/

Details

Date:
March 23
Time:
17:30 - 20:30 CET
Event Categories:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/900759007714901/

Organizer

Capa Központ
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Map
Phone:
(1) 413 1310
View Venue Website