kedd, augusztus 3, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BAW20 | MEGTELT! A hálózati gondolkodás nyelve: tárlatvezetés Barabási Albert Lászlóval

2020, október 21 @ 16:00 - 17:30 CEST

AZ ESEMÉNY MEGTELT, EZÉRT A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!
Az elmúlt évek/évtizedek egyik legígéretesebb tudományos módszertani újdonságának a hálózatkutatás és hálózati vizualizáció bizonyult, amely hatékony eszköznek tűnik kulturális, társadalmi jelenségek, így a képzőművészeti színtér vizsgálatához is.
A Rejtett mintázatok a nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évének bemutatása köré szerveződik. A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek bemutatása révén – az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A csúcstechnológia (adatszobrok, MI, AR, VR, rajzoló robot) felhasználásával a hálózati ábrák és struktúrák szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.
Barabási kutatásaiban a dolgok és jelenségek közötti, többnyire láthatatlan összefüggések keresése, az ismétlődő mintázatok felderítése áll a középpontban, amelyek összekapcsolják a természetet, a társadalmat, a nyelvet és a kultúrát. A hálózati szemlélet olyan átfogó, univerzális módszerrel kecsegtet, amelynek segítségével szinte minden összefüggés (pl. a művészeti karrierek sikeressége) természettudományos precizitással vizsgálható.
A kiállítás tervei között szerepel olyan új, jelenleg is folyó kutatások-feldolgozások bemutatása, mint a globális művészeti háló (Art Network) megjelenítése, amely a művészek és intézmények közötti kapcsolatokat ábrázolja. A virtuális és valóságos adatszobrok, valamint a kiterjesztett valóságot használó eszközök segítségével a térbe kilépő vizualizáció a megjelenítés új lehetőségeit kínálja a kutatóknak és az érdeklődőknek.
Max. létszám: 25 fő
Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható.
https://www.bpartweek.hu/
https://www.facebook.com/events/368406554552145/

Részletek

Dátum:
2020, október 21
Időpont:
16:00 - 17:30 UTC
Esemény kategóriák:
,
View Esemény Website

Szervező

Budapest Art Week
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Ludwig Múzeum