Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bartók György tárlatvezetése

March 30 @ 17:00 - 20:00 CEST

Szelényi István, Arma Pál, Josef Matthias Hauer, Conlon Nancarrow,

avagy mit kell tudni azokról, akikről nem tudunk semmit

Elmagyarázza Bartók György zeneszerző, népművelő, a Tilos Rádió szerkesztője.

“A címben felsorolt négy név mindegyike zeneszerző, mind a négyen olyat alkottak, amely még a gyorsulóan progresszív avantgárd kort is bizonyos – főleg technikai – értelemben megelőzte, mégis mindegyiküket a feledés homálya fedi.

Szó esik majd a technikaiságukról, a gondolkodásmódjukról, a különcöknek járó feledésről. Mindezzel válaszokat keresünk és találunk a kiállítás archív részében felvetett kérdésekre, és érthetőbbé válik az is, hogyan reflektálnak minderre a kiállításban látható-hallható kortárs művek. Akik járnak tárlatvezetésekre, azoknak egy idő után rendszerezettebb lesz a tudásuk. Ez az alkalom most pont annyit ad hozzá, amennyi aznapra épp elég lesz. Több szabály nincs.

Járjanak tárlatvezetésre!”

SZTEREÓ – tárlatvezetés két vagy több hangra

A múzeumi kiállítás elsősorban vizuális médium, míg a zene akusztikai műfaj, de közös bennük például a térbeliség, legyen szó a műtárgyak elrendezéséről, a befogadás módjáról, a hang terjedéséről vagy forrásáról. Ez a párhuzam inspirálta a Sztereó – tárlatvezetés két (vagy több) hangra címen indított sorozatunkat, melyben az elkövetkező hónapok során különböző szakterületekről érkező vendégelőadóinkkal közösen gondolkodunk az új zenei törekvésekről, a Hangszínek – Új zene a történeti avantgárdban című új időszaki kiállításunkban felvetett kérdésekről.

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu

A belépőjegy 1500 Ft (a helyszínen váltható).

https://www.facebook.com/events/1351753815606826/

Details

Date:
March 30
Time:
17:00 - 20:00 CEST
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1351753815606826/

Organizer

Kassák Múzeum
Email:
noreply@facebookmail.com
View Organizer Website