szerda, december 8, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bán András: Horváth Péter. Szabad szemmel – könyvbemutató

november 25 @ 17:00 - 19:00 CET

Bán András: Horváth Péter. Szabad szemmel – könyvbemutató

Bán András: Horváth Péter. Szabad szemmel – könyvbemutató


Az MMA Kiadó és a Capa Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait Bán András Horváth Péter. Szabad szemmel című kötetének bemutatójára 2021. november 25-én, csütörtökön, 17 órára. A könyvbemutató keretében levetítjük a művészről készült portréfilmet is.
A könyvbemutató beszélgetés résztvevői:
-Horváth Péter fotográfus
-Bán András műkritikus, a kötet szerzője
-Kőnig Frigyes festőművész
-Fejérvári Gergely, a kötet felelős szerkesztője
Horváth Péter ahhoz a generációhoz tartozik, amelyik a hetvenes évek végén alapvetően új hangot hozott a magyar fotókultúrába akár az újságok felületein, akár a kiállítóterek falain. Az előző nemzedék feladata volt megteremteni a professzionális fotografálást és annak intézményrendszerét, megtisztogatni a fotózást a nyomasztó szocreál és a zavarba ejtő „magyaros” hagyománytól. Horváth Péterék kihívása a képi autonómia elfogadtatása volt.
Amatőr fotográfusként kezdte Baján, aztán megjárta a Magyar Távirati Irodát, több szerkesztőséget – köztük az önálló fotóriport sikerre vitelével próbálkozó nevezetes Képes7-nél is dolgozott a nyolcvanas évek végén –, immár két évtizede pedig gondosan kidolgozott sorozatok révén az autonóm fotográfia egyéni útjait járja. Amire vállalkozunk: egy nagy tehetségű, csendes, érzékeny művész varázslatainak bemutatása. Teljességről szó sem eshet. Ha csak a riporter Horváth Péterre gondolunk: több évtized, átlag heti egy riport, riportonként ötven vagy száz kép – a művelet eredménye százezres. Ebben a könyvben meg ha kétszázötven kép kaphat helyet. De útkereséseiből, tematikus kezdeményezéseiből sem fér ide minden. Sok téma, sok megközelítés foglalkoztatta. Ezért a könyv első felében néhány kedvenc képet találnak, de azután a nagyobb ciklusok következnek, amelyek mögött még további fontos alkotások tucatjai lapulnak.
Időpont: 2021. november 25., csütörtök, 17 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.
A Capa Központ teljes területén javasoljuk a maszk viselését és a kézfertőtlenítő használatát, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.
https://www.facebook.com/events/564180394685509/

Részletek

Dátum:
november 25
Időpont:
17:00 - 19:00 CET
Esemény kategória:
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/564180394685509/

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website