Loading Events

« All Events

Az erőszak és én – Fotókiállítás az Esernyősben – megnyitó

March 27 @ 16:30 - 19:30 CEST

A #VANKÉPEMHOZZÁ projekt közösségi felhívásból született. Bántalmazásról, erőszakról, kényszerítésről, tehetetlenségről, cserbenhagyásról, hallgatásról és gyógyulásról szólnak azok a képek, amelyeket nők küldtek be a NANE Egyesület fotóprojektjére.

Az egyesület így kívánt lehetőséget teremteni családon belüli és párkapcsolati erőszak áldozatainak – akiket gyakran nem hallgat meg a környezetük, nem hisznek nekik, vagy a saját élményeik komolytalanságáról próbálnak meggyőzni –, hogy megoszthassák a tapasztalataikat és az érzéseiket. És persze a menekülésük, a gyógyulásuk, az újrakezdésük történetét.

Ezekből a képekből válogat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjának keretében az Esernyős kiállítása, amely március 27. és április 21. között tekinthető meg.

„A párkapcsolati erőszak nem magánügy. Ez a programunk mottója, és minden egyes kép ezt az üzenetet mélyíti tovább – mondta Turgonyi Dániel alpolgármester, a program vezetője. – A kiállítás anyaga nagyon komplexen, nagyon érzékenyen, a maga nehéz sokféleségében mutatja meg a túlélők viszonyát a saját traumáikhoz. Áldozatsegítő kezdeményezésünkkel mi is éppen a tabusítás, a hallgatás betonkemény falait szeretnénk átütni.”

A kiállítást március 27-én 17.30-kor Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nyitja meg, emellett dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Dés Fanni, a NANE Egyesület munkatársa mond köszöntőt.

A #VANKÉPEMHOZZÁ fotóprojekt válogatott anyaga mellett a Néma Tanúk néhány piros sziluettje is ki lesz állítva az esemény ideje alatt.

AZ ERŐSZAK ÉS ÉN – FOTÓKIÁLLÍTÁS AZ ESERNYŐSBEN

Megtekinthető: 2023. március 27.–április 21.
Helyszín: Esernyős Galéria, 1033 Budapest, Fő tér 2.
Megnyitó: 2023. március 27., 17.30
Az eseményt megnyitja: Karácsony Gergely főpolgármester
Köszöntőt mond: dr. Kiss László polgármester és Dés Fanni (NANE)

A kiállítás ingyenesen megtekinthető, a kiállításmegnyitóra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A kiállítás támogatója a Prop Club (1037 Budapest, Csillaghegyi út 24/B).

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról itt talál bővebb információt: obuda.hu/aldozatsegites

https://www.facebook.com/events/927441385103720/

Details

Date:
March 27
Time:
16:30 - 19:30 CEST
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/927441385103720/

Organizer

Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatala
Email:
noreply@facebookmail.com