Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Az első szó” c. kiállítás megnyító

január 20 @ 18:00 - január 24 @ 21:00 CET

Az irodalom olyan művészi kifejezés, amely szavakkal örökíti meg a szépséget.
A Cervantes Intézet és az Országos Idegennyelvű Könyvtár bemutatják: “Az első szó” című kiállítást. A mustra a betű és a kép egységét mutatja be a „La bella Varsovia” kiadó öt verseskönyvének borítóján látható illusztrációkon keresztül, kiegészítve az egyes szerzők egy-egy versével: Ángel de la Torre “A folyam egy elbeszélés”, Nares Montero “Méhek a végeken”, Martín López- Vega “Kantábriai gótika”, Natalia Litvinova “További életerő” és María Sánchez “Vidéki jegyzetfüzet”.
Az illusztrációkat Kiss Andrea magyar tervező készítette; fotói és illusztrációi stílusa és színei az 1920-as és 1930-as éveket idézik. Pillanatfelvételek ezek, és mégis: az érzések, melyeket ébresztenek, velünk maradnak és kísérnek.
📆 A kiállítás február 24-ig látogatható.
📍 1056 Budapest, Molnár u. 11
—-
La literatura es una expresión artística que plasma la belleza a través de la palabra.
El Instituto Cervantes y la Biblioteca Nacional de Lenguas Extranjeras presentan “La primera Palabra”. Esta exposición muestra la unión de las letras y la imagen a través de las ilustraciones de las portadas de cinco libros de poesía de la editorial “La bella Varsovia” acompañadas de un poema de cada uno de los autores: El río es un decir de Ángel de la Torre, Abejas en las lindes de Nares Montero, Gótico cantábrico de Martín López-Vega, Siguiente vitalidad de Natalia Litvinova y Cuaderno de campo de María Sánchez.
Las ilustraciones fueron realizadas por la diseñadora húngara Andrea Kiss; el estilo y los colores de sus fotos, y las ilustraciones nos transportan a los años ‘20 -‘30s. Sus fotos muestran momentos detenidos, pero los sentimientos que sus imágenes despiertan permanecen con nosotros y nos acompañan.
📆 La exposición puede ser visitada hasta
hasta el 24 de febrero.
📍 Molnár u. 11, 1056 Budapest
https://www.facebook.com/events/3062704217381706/

Details

Start:
január 20 @ 18:00 CET
End:
január 24 @ 21:00 CET
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/3062704217381706/

Organizer

Instituto Cervantes de Budapest
Email:
noreply@facebookmail.com