1.8 C
Budapest
szerda, január 26, 2022
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az „Együtt. Újra.” – A civil közösségi élet újraindulásának bemutatása fiatal szemmel fotókiállítás Kecskemétre érkezett

január 5 - január 11

„Együtt. Újra.” – A civil közösségi élet újraindulásának bemutatása fiatal szemmel címen hirdetett fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács azzal a céllal, hogy a civil szervezetek bemutassák programjaik és a közösségi élet újraindulását. Az őszi eredményhirdetést követően egy országjáró tárlatot indítottak útnak, ennek jelenlegi állomása Kecskemét.

A 20 legjobb pályaműből álló kiállítás január 5. és 11. között tekinthető meg Kecskeméten a Malom Központ III. emeletén a Bács-Kiskun Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében. 2021. január 05-én 17:00 órakor Daróczi Csaba, fotóművész, mint a fotópályázat zsűrijének elnöke nyitotta meg a kiállítást.

A nyilvános fotópályázat célja az volt, hogy az újraindult programok változatosságát, azok legszebb pillanatait a résztvevők szemével és kameráin keresztül mutassa meg a nagyközönségnek, valamint hogy a fényképek segítségével láttassa, milyen sokszínű és izgalmas tevékenységet folytatnak ma hazánkban és a határon túl a civil szervezetek és a fiatal közösségek.

A részvételhez csak néhány feltételnek kellet megfelelnie a pályázónak: 18 és 35 év közötti – valamely civil szervezethez kötődő (pl. civil szervezetnél önkéntes, tag, segítő stb. ) – magánszemélyként nyújthatott be egy fényképet. Képeket 5 fős zsűri értékelte két lépésben: a legjobb 20 pályamű kiválasztás után – melyekről közönségszavazás indult a Nemzeti Ifjúsági Tanács Facebook oldalán – az első három helyezettet pénzjutalommal díjazta.A Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indított nyilvános fotópályázatra 2021. július 26-tól szeptember 19. éjfélig lehetett jelentkezni egy fotó benyújtásával, mely a pályázó szerint a leginkább tükrözi a hazai, vagy a határon túli civil közösségi élet újraindulását.

Az itt kiállított, valamint az azonos címet viselő albumba bemutatott pályaművek megismételhetetlen pillanatot örökített meg: a történetek szereplőinek várva várt élményekben lehetett végre részük. Együtt. Újra.

Forrás: Bács-Kiskun megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokos Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület nevében:
Molnár Elvira