Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az Akadálymentes Kultúráért Egyesület tárlatvezetése látássérült látogatók részére

március 3 @ 16:30 - 18:00 UTC

Az Akadálymentes Kultúráért Egyesület tárlatvezetése látássérült látogatók részére, A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből című kiállításon

2022.03.03. 16.30
A látássérültek számára szervezett tárlatvezetés több szempontból is rendhagyó: egy fotográfiai kiállítás esetében esély sincs a tárlat tapinthatóságára, ezért csak és kizárólag a tárlatvezetőre támaszkodhatnak a látássérült vendégek. A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből című kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésen tíz alkotót emelünk ki a vendégeinknek, bemutatjuk az életműveket, valamint szóbeli narráció során leírjuk a kiállított képeket. Ezek a művek sorozatok, egymáshoz kapcsolódó vagy önálló fotográfiák. A tárlatvezetésre látogató érdeklődők megismerhetnek egy kortárs francia gyűjteményt, a fotóművészet elmúlt fél évszázadának művészetből, valamint megismerhetiik a gyűjtemény kiemelkedő alkotásait.
A tárlatvezetést Rácz Márta képzőművész, audionarrátor, az AKKU – Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület tagja tartja.
Az audionarrátor feladata a vizuális információk verbális fordítása látássérült személyek számára, ezzel elősegítve az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulását. Színházi előadásokon, televíziós műsorok alatt, filmeken, kiállításokon, egyéb kulturális és sporteseményen segíti a vizuális üzenetek, tartalmak megismerését. Az audionarrátor a képek, helyszínek leírásával, mozdulatok és hangok, zajok magyarázatával támogatja a látássérült személyeket a megfelelő tájékozódás érdekében.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – március 3. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek. A Mai Manó Ház kiállítóterében az egészségügyi maszk viselése kötelező, a tárlatvezetések és koncertek alatt is.
https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-a-mugyujtes-szenvedelye
https://www.facebook.com/events/263615659281473/

Részletek

Dátum:
március 3
Időpont:
16:30 - 18:00 UTC
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
https://www.facebook.com/events/263615659281473/

Szervező

Mai Manó Ház
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Térkép