Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Átlátszó lények – Balla Árpád Zoltán kiállítása

February 9 - February 25

A megnyitón közreműködik:
Balla Árpád Zoltán fotográfus
Márton László író, szerkesztő

Balla Árpád Zoltán fotóművész 1957-ben született Székelyudvarhelyen, Erdélyben. Brassói egyetemi tanulmányai után visszatért szülővárosába, ma is ott él és alkot. 2019-ben megkapta a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Kiváló Művésze kitüntetést. Számos, nagy érdeklődést kiváltó egyéni kiállítása volt Romániában, Magyarországon, Ausztriában, Franciaországban és Szlovákiában.
Az Átlátszó lények című kollekció – amiből most egy szűkített válogatást láthat a budapesti közönség –, az üveg, a fény, az árnyék, a formák és felületek misztikus találkozását dolgozza fel, megragadva ezzel a megfoghatatlant, a létezés tünékenységét és jelenvalóságát. Az önmagukban saját jelentés nem hordozó, apró üvegtárgyak szimbolikus kompozícióival, a fény, mint képalkotó eszköz felhasználásával Balla Árpád Zoltán letisztult formavilággal, térből és időből kiemelve mutatja fel az emberi lény és az emberi közösségek visszatérő helyzeteit, feladatait, dilemmáit és érzéseit.
Az Átlátszó lények című könyv a Bookart Kiadó (Csíkszereda) gondozásában és Márton László budapesti író szerkesztésében jelent meg.

A kiállítás 2024. február 25-ig tekinthető meg.

https://www.facebook.com/events/371428395479945/

Details

Start:
February 9
End:
February 25
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/371428395479945/

Organizer

Aranytíz Kultúrház
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Aranytíz Kultúrház
Arany János utca 10.
Budapest, - 1051 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36 - 1 - 354 - 3400
View Venue Website