péntek, július 30, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Amerikai fotósok II/4. – Lynsey Addario

2020, február 13 @ 18:00 - 19:00 CET

Lynsey Addario karrierje 1996-ban kezdődött formális fotográfiai oktatás nélkül Argentínában. A következő években Amerikában szabadúszóként dolgozott, majd a kubai kommunizmusban készített munkája megalapozta hírnevét. Ezután Indiába utazott, de a 2001-es terrortámadás fordulópont volt számára, ekkor kezdett háborús fotózásba.
Pakisztánban kihasználta neméből adódó előnyeit és interjúkat készített nőkkel. A világ számos pontján fényképezett konfliktusokat: Irak, Darfur, Kongói Köztársaság, Haiti. A legnagyobb publicitású amerikai orgánumoknak készíti sorozatait: The New York Times, Time, National Geographic.
Az előadás apró történelmi felvezetéssel kezdődik, amiben szemügyre vesszük a háborús fotózás műfaját és fejlődését, ezután pedig elmerülünk Addario festői szépséggel ábrázolt borzalmat megörökítő képeiben.

Az Amerikai fotósok című előadások második “évada” változatlanul az Államok kiváló alkotóit éltetik főleg azok képein keresztül. A kiválasztott fotósok nem mindegyike kortársunk, de életükben olyat hoztak létre, amitől manapság sem tudunk eltekinteni, korszakalkotó (korszakot felforgató) ötleteik ma is elemi erővel hatnak vizuális kultúránkra. Ezen oknál fogva ismeretterjesztő jellegű előadásokról van szó, amelyek egyszerre érthetők a szakmai és amatőr, de érdeklődő közönség számára. Állandó előadó: Kis Péter, az SZTE fotográfus képzésének oktatója

Részletek

Dátum:
2020, február 13
Időpont:
18:00 - 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
View Esemény Website

Szervező

American Corner Szeged
E-mail:
noreply@facebookmail.com