szerda, október 20, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A műszaki fotográfia harmadik forradalma: Online kerekasztal a mérnöki felvételezés műszaki és jogi kérdéseiről

2020, február 28 @ 13:00 - 15:00 CET

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a műszaki fotográfiának egy speciális ágazata. A drónos, és a klasszikus légijárművek fedélzetéről készített, fényképekből előállított látványos műszaki munkák, és dokumentációs felvételek harmadik forradalmát éljük.

A technológia olyan gyors változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben, hogy a digitális fotogrammetria és a lézerszkennerek aranykorában a tájékoztatás és a tájékozódás lehetősége nem éri el az érdeklődők igényeit. A szegmens műszaki, tudományos háttere több, mint száz évre tekint vissza, ennek ellenére nincs olyan egységes, közérthető útmutató és segédlet, amely ezen eszközök által előállított, a mérnöki alkalmazási területeken hasznosított állományok elkészítéséhez és minőségbiztosításához szükséges, amely kielégítené a más területről érkező szakemberek információigényét. A nagy számú felületes, modern hangvételű tájékoztató anyagok sok esetben nem építenek a tudományos szakmai alapokra, míg a megalapozott tudományos értékű útmutatók nem számolnak a legújabb technológiákkal, illetve nem mindig egészülnek ki közérthető, a tágabb értelemben vett közönség számára is befogadható magyarázatokkal.

2020. február 28-án pénteken a székesfehérvári Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében olyan nyilvános vitafórumot indítunk, amely a légi és mobil felvételezések területén a fototechnika, fotogrammetria és lézerszkenneres térképészet műszaki és jogi kérdéseit tárgyalja. Első alkalommal a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület Szakmai Bizottsága, a Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai, valamint Környezetvédelmi Tagozata vitatja meg a szakterület főbb kihívásait, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, és az Óbudai Egyetem szakembereinek támogatásával.

A kerekasztal beszélgetés online közvetítése garantált, sőt a szakmagyakorlók számára bekapcsolódási lehetőséget biztosítunk, minden szakember felteheti kérdéseit az alábbi módon:

  • az online közvetítés alatti chat-falon
  • a konferenciaszobába belépve (bármilyen eszközről, fejhallgatóval)
  • előre elküldve az info@fotoklikk.eu címre
  • Hagyományos telefonvonalról a +36 1 701 0488 vagy a +36 1 408 8456 számok hívása után a 617-856-059 szobaszámot megadva

::FONTOS::

Az ülés nyílt, a szakmagyakorlók részvételét várjuk. A repülési, reptetési, feldolgozási, kutatási és kiértékelési referencia a súlyozás egyetlen lehetősége.

A légi térképészeti termékekkel kapcsolatos kérdéseken tematikus formában haladunk végig fényképtől a térmodelleken keresztül a felhasználási célok szerinti besorolásokig. A moderátorok végigviszik a témákat, amelyekhez bárki egyesével, de időlimittel hozzászólhat, a hozzászólásokat a közösség véleményezni. Adott pont lezárását és jegyzőkönyvezését követően a következő témakör (lásd. körlevelek) megvitatása veszi kezdetét.

A részvétvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a képi és hangfelvételeken, videóanyagokon szerepeljenek, és hozzájárulnak a rendezvényről készült felvételek korlátlan publikálásához.

A részvétel csak saját névvel lehetséges, és az online bejelentkezés is valós adatok megadásához kötött.
Nem megengedett termék/szolgáltatás/cég reklámozás
Nem megengedett a politizálás, a múltidézés, a “szokás alapú” érvelés, kizárólag műszaki és etikai szempontok alapján tárgyalunk a szabad és tiszta piaci lehetőségek, a minőség orientált szolgáltatók, az ismereteket szerző, folyamatokat átlátó, elégedett megrendelők érdekében.

Nem megengedett a sértő, etikátlan viselkedés és a csoportban végzett munkájuk bármilyen akadályozása. A moderátoroknak kötelessége kizárni a másokra vagy rájuk nézve sértő módon kommunikáló résztvevőt, illetve időkorlátot szabni a hosszúra nyúló hozzászólásoknak.
Nem megengedett más fórumok népszerűsítése.
Nem megengedett a konszenzustól eltérő bármilyen tartalmú/témájú konklúzió, hír, információ publikálása, továbbadása.

A szabályzat betartása alapfeltétele a részvételnek, a résztvevő a csatlakozással vállalja, hogy betartja a kerekasztal szabályait.

Részletek

Dátum:
2020, február 28
Időpont:
13:00 - 15:00 CET
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:

Szervező

FotoKlikk
Telefon:
+36209355111
E-mail:
noreply@facebookmail.com
View Szervező Website

Helyszín

FUGA -BUDAPESTI ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT
Petőfi Sándor utca 5.
Budapest, - 1052 Magyarország
+ Google Térkép