Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“A gyönyörű világunk” – CEWE Photo Award 2023

2022, May 22 - 2023, May 31

„A jó képek szerencsével születnek, minél többet kell terepen lenni” – már lehet pályázni a CEWE Photo Award 2023-ra

Két éve is ámultunk-bámultunk azon, hogy világszerte mennyi embert mozgat meg a CEWE Photo Award, tavaly azonban minden elképzelésünket felülmúlta a megmérettetés: másodjára lett a világ legnagyobb fotópályázata, ráadásul rekordszámú nevezéssel, több mint 600 ezer pályázattal.
„A gyönyörű világunk” mottó reméljük az elkövetkezendő 12 hónapban még több amatőr és profi fotóst ihlet meg.

Az első ezer helyezett összesen több mint 250 ezer euró, azaz több mint 99,6 millió forint értékű nyereményre számíthat. A pályázat nyertesei azonban kétségkívül világszerte az SOS Gyermekfalvak: a CEWE idén is minden beküldött fotó után 10 centet adományoz a szervezet oktatási projektjére.

10 kategóriában várjuk a fotókat

“A gyönyörű világunk” mottó különösen napjainkban bír óriási jelentőséggel: a szépséget mindenekelőtt a természetben találjuk, ami megmutatja, mennyire különleges és védendő a környezetünk. Fotópályázatunknak köszönhetően világunk unikális pillanatait újra és újra, mindig új perspektívából figyelhetjük meg. Elérkezett az idő, amit már annyira vártunk: örömmel jelentjük be, hogy ismét fogadjuk a nevezéseket a CEWE Photo Award 2023-ra! A fotózás szerelmeseinek egy évük van arra, hogy beküldjék legjobb felvételeiket.

Tíz kategóriában várjuk az alkotásokat: „Tájak”, „Emberek”, „Természet”, „Építészet és technológia”, „Sport”, „Főzés és ételek”, „Hobbi és szabadidő”, „Állatok”, „Utazás és kultúra”, illetve „Légi felvételek”.
Minden résztvevő legfeljebb 100 fotót küldhet be ebben az időszakban. Minden hónapban három havi nyertest választunk, akik mindannyian 100 euró értékű CEWE ajándékutalványt kapnak.

Nemcsak a fotográfus szakma versenye

– A legutóbbi versenyre benyújtott több mint 600 000 fotó rekordrészvétele, és a számos nemzetből érkező világméretű sajtóvisszhang azt mutatja, hogy a CEWE Photo Award nemcsak a nemzetközi fotográfus szakmában honosodott meg. A verseny már régóta a fotózás szerelmeseinek széles köréhez jut el világszerte, mottójával pedig hozzájárul a remény és a bizalom érzésének közvetítéséhez még a kihívásokkal teli időkben is – hangsúlyozza Dr. Christian Friege, a CEWE igazgatótanácsának elnöke.
– Tekintettel a távoli utazások újraéledt örömére, és a világ legtávolabbi szegleteinek felfedezésének lehetőségére, minden eddiginél nagyobb jelentkezőszámra számítunk – folytatta az elnök.
Jövőre ismét egy rangos zsűri dönti el, hogy ki nyeri el az áhított trófeát, – a CEWE Photo Award 2023-at – az adott kategóriában, és kié lesz az összesített győzelem.

Mi vagyunk a legaktívabb nemzet

A CEWE Photo Awardon tavaly 170 ország képviseltette magát, a legtöbb pályamű Európából érkezett, de szép számmal akadtak nevezők például a Fidzsi-szigetekről, Mexikóból, vagy az Afrika keleti részén fekvő Mozambik területéről. Magyarországról az előző évben 37.346 fotót töltöttek fel a jelentkezők, amivel a harmadik legtöbb képet feltöltő ország lettünk, ám lakosságszám szerinti lebontás tekintetében az előző öt évhez hasonlóan, tavaly is a legaktívabb nemzet voltunk. Büszkék vagyunk a magyar résztvevők sikereire, rengetegen jutottak be az első ezer helyezett közé.

A magyar kategórianyertes tippje:
a látásmóddal lehet kitűnni

A versenyen évről évre a „Természet” kategóriában „mérkőznek meg” a legtöbben, ezért óriási elismerés, hogy 2019-ben egy magyar fotós, Daróczi Csaba lett a nemzetközi pályázat kategórianyertese „Nyusziugrás” című fotójával. Mi a titok, ami sikerre viheti a pályázókat?
– Egyrészről minél többet terepen kell lenni. A jó képek szerencsével születnek. Bennük van a megismételhetetlenség varázsa – ezeket a pillanatokat pedig ki kell várni – vallja Daróczi Csaba, aki szerint nem attól válik valaki fotóssá, hogy vesz magának egy drága gépet, vagy képes különböző szoftvereket használni. –

Ahhoz, hogy valaki elismerté váljon, rendelkeznie kell egyfajta látásmóddal, ami kiemeli őt a többi közül. Ez a tulajdonság nem megvásárolható, de sok gyakorlattal előhozható.

A főnyeremény a CEWE Photo Award díj, valamint egy Ön által választott egyedülálló utazás 15.000 euró értékben, egy fotós felszerelés 7.500 euró értékben, továbbá CEWE-fotótermékek 2.500 euró értékben. A további kilenc kategóriagyőztes szintén egyenként 5.000 euró értékű fotósfelszerelést, valamint egyenként 2.500 euró értékű CEWE-fotóterméket kap ajándékba. A 11. – 30. helyek nyertesei egyenként 2.500 euró értékű fotósfelszerelést, valamint egyenként 1.000 euró értékű CEWE-fotóterméket kapnak ajándékba. A 31. – 1000. helyek nyertesei egyenként 100 euró értékű, CEWE-fotótermékek vásárlására felhasználható utalvánnyal gazdagodnak.

Emellett havonta kategóriától és országtól függetlenül három nyertes kerül kiválasztásra. A havi nyertesek egy-egy 100 euró értékű, CEWE-fotótermékek vásárlására felhasználható utalvánnyal gazdagodnak.

Nevezési időszak: 2022.05.16. – 2023.05.31.

További információk a honlapon.

Details

Start:
2022, May 22
End:
May 31
Event Categories:
,
Event Tags:

Venue

Magyarország
Páva utca 37.
IX. kerület, Budapest 1094 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36306800861
View Venue Website