hétfő, október 25, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A fény képei। II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon záró tárlatvezetése Haris Lászlóval és Bán Andrással

szeptember 25 @ 14:00 - 15:30 CEST

A két kurátor, Haris László és Bán András tekinti át az elmúlt öt év hazai fotóművészetéből készült válogatást. A fotográfiák kapcsán a kurátorok nemcsak a képekről beszélnek, hanem a fotó készítéséről és befogadásáról, az időből kiragadott pillanat jelentőségéről és a kiállítótérben egymással kommunikáló képekről is.
Néhány előzetes gondolat a programhoz:
„Minden kép mögött történetek lapulnak. A fotósé, a fotó pillanatáé, a megörökítetté, a meg nem örökítetté, a képről mesélőké. A kurátornak nem csak az a dolga, hogy egymás mellé válogassa a képeket, hanem az is, hogy gyűjtse a történeteket. És egy tárlatvezetés során minél többet megosszon a nézőkkel.” (Bán András)
„Egy jól rendezett kiállításon a művek nemcsak önmagukban hatnak, hanem környezetükkel együtt is. Nem mindegy, hogy egy kiállított kép mellett milyen másik mű van, nem mindegy, hogy egy mű mellett állva mit látok jobbra, vagy balra nézve, nem mindegy, hogy mi van a művel szemben.
A kiállítás kurátorai felhívják a nézők figyelmét a gondosan megtervezett átlátásokra, együttlátásokra, szembesítésekre.” (Haris László)
További információ kérhető: mucsarnokregisztracio@gmail.com
A helyszínen regisztrációjukat érvényesítő látogatók karszalagot kapnak, mellyel vasárnapig bármikor megnézhetik kiállításainkat.
A programon korlátozott számú látogatót tudunk fogadni, a regisztráció kezdete: 2021-09-15 20:00:00
https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/mucsarnok/ii-fotomuveszeti-nemzeti-szalon-zaro-kuratori-tarlatvezetese-haris-laszloval-es-ban-andrassal
https://www.facebook.com/events/895915851026656/

Részletek

Dátum:
szeptember 25
Időpont:
14:00 - 15:30 CEST
Esemény címkék:
,
https://www.facebook.com/events/895915851026656/

Szervező

Műcsarnok – Kunsthalle Budapest
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Műcsarnok – Kunsthalle Budapest
Dózsa György út 37
Budapest, - 1146 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 460 7000