hétfő, október 18, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A fény képei। II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon záró kurátori tárlatvezetése Haris Lászlóval és Bán Andrással

szeptember 24 @ 14:00 CEST

A két kurátor, Haris László és Bán András tekinti át az elmúlt öt év hazai fotóművészetéből készült válogatást. A fotográfiák kapcsán a kurátorok nemcsak a képekről beszélnek, hanem a fotó készítéséről és befogadásáról, az időből kiragadott pillanat jelentőségéről és a kiállítótérben egymással kommunikáló képekről is.

Néhány előzetes gondolat a programhoz:

„Minden kép mögött történetek lapulnak. A fotósé, a fotó pillanatáé, a megörökítetté, a meg nem örökítetté, a képről mesélőké. A kurátornak nem csak az a dolga, hogy egymás mellé válogassa a képeket, hanem az is, hogy gyűjtse a történeteket. És egy tárlatvezetés során minél többet megosszon a nézőkkel.” (Bán András)

„Egy jól rendezett kiállításon a művek nemcsak önmagukban hatnak, hanem környezetükkel együtt is. Nem mindegy, hogy egy kiállított kép mellett milyen másik mű van, nem mindegy, hogy egy mű mellett állva mit látok jobbra, vagy balra nézve, nem mindegy, hogy mi van a művel szemben.

A kiállítás kurátorai felhívják a nézők figyelmét a gondosan megtervezett átlátásokra, együttlátásokra, szembesítésekre.” (Haris László)

További információ kérhető: mucsarnokregisztracio@gmail.com

 

Forrás

Részletek

Dátum:
szeptember 24
Időpont:
14:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
https://www.mucsarnok.hu/program/programok.php?mid=WSjfXKT9imdqd0YNbxtQZe&tax=oz7BpICIL19cC0

Szervező

Műcsarnok

Helyszín

Műcsarnok