Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A béke ára: Oroszország háborúja Ukrajnában // Price of Freedom: Russian War in Ukraine – megnyitó

április 22 @ 18:00 - 19:00 CEST

Válogatás ukrán és nemzetközi fotóriporterek munkáiból. Az Ukrán Nagykövetség kiállítása a Budapest FotóFesztivál programjában.
„A szabadság ára: Oroszország háborúja Ukrajnában” fotókiállítás betekintést enged az ukránok szörnyű jelenébe, amit Oroszország inváziója okoz.
Február 24-ike óta Ukrajna a háború tüzében ég. A hétköznapi dolgok, mint a meleg otthon, az étel, az ivóvíz, az iskola az ukránok jelentős része számára elérhetetlen luxussá vált. Az orosz megszállók kegyetlensége és barbársága nem ismer határokat és sokkolja az egész világot.
Fotókiállítás „A szabadság ára: Oroszország háborúja Ukrajnában” címmel – lehetőség vizuálisan megtapasztalni a békés ukrán polgárok, közte a gyermekek fájdalmát és szenvedéseit, látni, mi lett az egykor nagyszerű és virágzó városokból a bombázások után. Lehetőség arra, hogy lássák Ukrajna bátor katonáit és katonanőit, akik hazájukat védik és nemcsak a civileknek segítenek, hanem még a házi kedvenceket is igyekeznek megmenteni. A kiállításon ukrán és külföldi újságírók által Ukrajnában készített feltételeket tekinthetnek meg. Azért, hogy megmutassák a világnak az igazságot, az életüket kockáztatták.
Felhívunk mindenkit, akikben van együttérzés, hogy ne legyen közömbösen az Ukrajnát ért tragédiát illetően. Ez a borzalmas háború a szomszédban zajlik. Megismerni és megismertetni a világgal az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett gaztetteket – egy fontos lépés ahhoz, hogy megállítsuk az agressziót és ismét béke legyen.
Köszöntőt mond: Mucsy Szilvia a Budapest FotóFesztivál igazgatója
Megnyitja: Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete
Massolit books and coffee
1072, Budapest, Nagydiófa utca 30.
Nyitva tartás: naponta 9:30 – 19:00
Fotó: Timothy Fadek: Ukrán katona egy kisbabát ment ki a lerombolt hídnál Kijev külvárosában, 2022. március 3. / CNN
https://www.facebook.com/events/881380662775796/

Részletek

Dátum:
április 22
Időpont:
18:00 - 19:00 CEST
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,
https://www.facebook.com/events/881380662775796/

Szervező

Budapest Photo Festival
E-mail:
noreply@facebookmail.com