vasárnap, december 5, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

71 nap a fotósok szemszögéből – FREESZFE kiállítás nyílik a Patyolatban

október 20 @ 08:00 - október 30 @ 17:00 CEST

” Egy évvel az Egyetemfoglalás után még nem rendszerezték és helyezték előtérbe azt a rengeteg vizuális anyagot, ami a 71 napos történés alatt készült. A folyamatosan alakuló és készülődő dokumentumfilmnek még évek kellenek a véglegessé váláshoz, ugyanakkor több fotós is tevékenykedett a Vas utcai épület falain kívül és belül is.

“Ezen fotósok szemszögéből szeretnénk megmutatni azt a 71 napot, különböző perspektívákból, különböző helyszínekről. A kiállításon a képek kronológiai sorrendben helyezkednek el, alapvetően a kint-bent dramaturgiára fókuszálva, amely a foglalás szervezőelve is volt: ki jöhet be, kinek kell kint maradnia?

Így a 71 nap legtöbb eseménye percepció szempontjából két részre szakadt: a benti valóság, és a kifelé vetített kép, melyet a támogatóink, a sajtó, és a nagyvilág felé mutattunk. Nagyszabású kiállításunkon ezt a két pólust szeretnénk összehozni egy utolsó emlékezés, és akár elengedés gesztusaként” – közölte a Freeszfe Egyesület.

A Patyolat Próbaüzem teret biztosított a kiállítás megszervezéséhez

Kiállítók:
– Cseke Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elsőéves fotográfia szakos hallgatója, egyetemfoglaló.
– Fuchs Máté, dokumentumfilm-rendező, Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában diplomázott az SZFE-n 2018-ban. Jelenleg az EmEx doktori programjának keretén belül a salzburgi Mozarteum hallgatója.
– Lehr Juhász Péter, operatőr, Marton Frigyes és Vecsernyés János filmoperatőr-művész MA osztályában végzett 2019-ben az SZFE-n.
– Pálfi Szabolcs, dramaturg, filmrendező, egyetemi tanár.
– Schór Ádám, filmíró, dramaturg, 2020-ban szerzett diplomát az SZFE-n. Jelenleg a Metropolitan Egyetem fotográfia mesterszakának elsőéves hallgatója.
– Todoroff Lázár, szabadúszó fotóriporter.

Mikor? OKT. 20., 18:00 – OKT. 30., 20:00
Hol? Baross Utca 85, Budapest 1082

Forrás